Rock for People 2011

4. 7. 2011 | Autor: | 17 x komentář |

Dobré pofestivalové odpoledne! 🙂 (Pro spustu z vás festival stále pokračuje, tak vám chci popřát lepší počasí a ať si to tam užijete…) Vy, co jste byli včera na koncertě Paramore a máte nějaké zážitky, fotky nebo videa o která se s námi chcete podělit, pošlete je i s vaším jménem na team@paramorefans.cz a my to pak všechno dáme dohromady, fotky uložíme do galerie (kterou rozjedeme už brzy!) a zveřejníme otagované vaším jménem, takže budou všichni vědět, že jsou vaše:)  (pokud to bude možné, posílejte větší množství fotek ve formátu .zip)

Můžete se podívat na věci, které se prodávají v Merch stánku na Rfp a které budou Paramore vozit na celém turné po Evropě. (Já mám to černé tričko, ale ty brýle jsme tam nikde neviděli, nejspíš je neměli…)

Samozřejmě už se objevily první recenze a jedna obzvlášť pěkná je tady, malá zmínka o Paramore padla i v tomto článku a do třetice tady. V celém článku si můžete přečíst mé zážitky z koncertu (pokud vás to nezajímá, ani ten článek neotvírejte:D). Jestli se s námi chcete také podělit o vaše dojmy a názory z koncertu, pošlete je na uvedený e-mail a my je tu zveřejníme:)Moje cesta na Rock for People proběhla v pohodě a kolem dvanácté hodiny jsem dorazila k branám Rfp. Po tom, co mě vpustili do areálu, jsem se sešla s Hankou (parahani), Péťou (petra.freedom), s Martinou, Míšou (Kmec) a Natálií. Okamžitě jsme zamířili ke stánku s Merchem, kde jsme si s Hankou koupily to černé tričko. Samozřejmě pršelo, tak jsme si šly sednout do takového velikého stanu Staropramen, který stál jen kousek od t-music stage, kde měli večer hrát Paramore. K pódiu začali pouštět přibližně kolem 14. hodiny, což jsme trochu „zaspaly“, ale první řadu jsme urvaly.  Chvíli po třetí hodině odpoledne nastoupila anglicky zpívající klučičí kapela z Maďarska – Betterfly. Nikdy předtím jsem o nich neslyšela, ale byli úžasní. Samozřejmě jsme stále stály v první řadě smířené s tím, že tyhle první kapely nějak „přetrpíme“. Druhá kapela co přišla, pro mě byla tak trochu za trest. Jmenovala se U.S. Bombs a vůbec na mě dojem neudělali. S publikem vůbec nekomunikovali a ani se o to nesnažili. Po nich přišla Kate Nash, která davy trochu rozproudila a po konci svého vystoupení dokonce přišla před pódium, aby podala ruku jednomu jejímu oddanému fanouškovi z Polska, který zpíval a tancoval jako jeden z mála po celou dobu jejího koncertu. Pak ale přišla řada na SUM 41…Domluvili jsme se tam s nějakou partou lidí, co stáli za námi, že je pustíme dopředu na SUM 41 a oni nás pak zase pustí zpět na Paramore (samozřejmě museli přísahat:D). Tak jsme je tedy pustili do první řady. V tom to ale všechno začalo…Všichni se nahrnuli a namáčkli dopředu a já jsem zůstala zaklíněná mezi lidmi. Koncert ještě ani nezačal a už začali tahat z davu omdlelé dívky. Péťa s holkami dostaly strach, a tak z té tlačenice odešly. Mě Hanka povzbuzovala, ať to vydržím a zůstanu tam. Z šesti nás u pódia zůstaly tři, naštěstí je ale nemuseli tahat z davu a holky stihly utéct ještě před začátkem. Během té tlačenice jsem se „potkala“ s roxanne, tak jsme na sebe mávly, ale pak už jsem ji neviděla. K pódiu naběhly spousty securiťáků, kteří se vší silou opírali o přední hrazení a hasiči, kteří začali rozlévat vodu do plastových kelímků, které posílali do davu.

Poté to začalo…SUM 41 přiběhli na pódium a v davu se rozpoutalo ještě větší šílenství. Ještě neodehráli ani tři písně a už tahali ven další a další dívky. Já byla stále zaklíněná mezi lidmi a nějaký kluk, co stál za mnou se mě pořád ptal, jestli je všechno dobré a jestli nechci vytáhnout. Samozřejmě jsem ven nechtěla. Stála jsem tam asi od dvou hodin, pečlivě jsem si držela přední řadu a teď bych se před Paramore nechala vytáhnout ven? Tak to ani náhodou! Když dav skákal, skákala jsem také, aby to bylo trochu snesitelnější. Občas se přehnala taková vlna, kdy všichni začali padat na jednu stranu a pak na druhou (něco jako domino). Já jsem se svými 160 cm nic neviděla a jen jsem odpočítávala písničky. Pak to skončilo. A já to zvládla. Bylo mi hrozné horko, ale stála jsem tam. Vyměnily jsme si místa s tou partou, jak slíbili a už jsme se jen těšily na Paramore. Dav povolil a já jsem se pevně držela svého místa v první řadě.

Na pódiu už se začal objevovat Jon a Justin a jeden zvukař, který byl strašně podobný Jeremymu, a tak na něj zezadu z davu začali křičet: „Jeremy!“ On se jen usmál a sundal si čepici, aby všichni viděli, že on není Jeremy:D Pak začali na pódium nosit různé kulisy a dekorace s lebkami. Poté začali vytahovat obrovskou plachtu s nápisem PARAMORE. Všichni už jsme nedočkavě stáli a čekali. Hanka vyndala svůj připravený transparent (určitě vám sem pak dá fotku) a tričko, které nechala udělat Péťa a na které jsme se všechny podepsaly. Vytáhly jsme foťáky a čekaly. Po chvíli jsme všichni začali křičet jejich jméno. Byli tam. Přiběhli na pódium. Hayley stála uprostřed a my jsme stály v pravém rohu přímo pod Taylorem. Jako první hráli That´s What You Get. Všichni zpívali a skákali, ale oproti SUM 41 to bylo strašně klidné a ani securiťáci už nemuseli tlačit na přední hrazení. Taylor se tam směrem k nám pořád díval a když viděl, jak šílíme, celý se rozzářil. Všechny očekávané pecky zazněly. Myslím, že jako druhé hráli Misery Business, při kterém ale Hayley nikoho na pódium nevzala. To mi ale nevadilo, já jsem zpívala i tak:D Během koncertu nám Hayley představila nového hráče na bicí, jehož jméno si nepamatuji, ale na internetu jsem našla, že se jmenuje Jason Pierce a že bude hrát s Paramore nejen na turné po Evropě. Jako třetí píseň následovala For A Pessimist, I’m Pretty Optimistic, po ní Ignorance, Playing God a The Only Exception, při které dokonce pouštěli ze shora takové ty jiskry. Pak přišla Monster! Hayley říkala, že ji hrají živě poprvé, tak ať jim držíme palce. Monster je naživo úplně úžasná! Všichni zpívali jako o život! Po Monster ještě zahráli Crushcrushcrush, Pressure (Jeremy nás samozřejmě nepřipravil o svůj flip a Hayley si jako vždycky lehla na zem a zpívala) a celý koncert zakončili Brick by Boring Brick, během které začaly z děl létat červené a oranžové konfety. Pak naházeli Jeremy a Taylor do publika trsátka, Hayley nám popřála, ať si užijeme Bullet For My Valentine (ti vystupovali po Paramore)  a odešli…Snažili jsme se ještě o přídavek, a tak jsme křičeli, ale už nepřišli.

Celý koncert byl úžasný, mně ale připadal strašně krátký…Za tu tlačenici při SUM 41 to ale stálo a jsem na sebe pyšná, že jsem to vydržela a že jsem je mohla vidět:)

Fotky vám sem postneme, až je dáme dohromady, otagujeme a budeme mít galerii (mělo by to být brzy) 🙂

 

Komentáře ke článku “ Rock for People 2011 ”

  1. palili

    Musel to být skvělý zážitek, závidím 🙂 Už jsem zkoukla na youtube nějaké videa a Monster je perfektní. Všichni vypadají, že si vystoupení dost užívají, zvlášť Hayley je prostě nezničitelná. A ještě jsem chtěla pochválit Justina, líbí se mi jeho hlas.

  2. Kmec

    ty bryle tady vubec nejsou !!

  3. roxanne

    Tak v první řadě holky, vám musím vyjádřit obrovský obdiv, že jste vydržely do konce Sum41!! Mně to totiž připadalo nemožné a asi někdy kolem 5. písničky jsem se nechala vytáhnout, abych si zachránila život..dostala jsem pak docela hysterický záchvat, ale nakonec jsem stála v 7/8. řadě, kde byl taky dobrý výhled (více jsem už psala na blogu;). Strašně mě naštvalo, že jsem kvůli těm opilým punkerům přišla o krásnou 2. řadu! a závidím vám to, že se na vás Taylor díval..o tom jsem snila:)..ale stejně, tohle byl ten nejlepší zážitek v mém životě♥♥ ..ale bylo to opravdu strašně krátké…začínali trochu později a pak ještě končili dřív..no a ještě k tomu..jsem ráda, že na Paramore to bylo tak v pohodě, tlačenice nebyla skoro žádná(jako úplně přiměřená koncertová)…takže jsem si to fakt užila, protože ze Sum si opět nic nepamatuju..jen to, jak jsem měla zakloněnou hlavu , oči zavřené a ze zbytků sil jsem ještě něco zpívala a hýbala jednou rukou nahoře:D..to je tak vše..no o to víc mě ale štve, že kdyby tak hloupě nedali Sum41 hned před Paramore, tak bych vklidu stála úplně vepředu:( ale nemá smysl plakat nad rozlitým mlékem…já si to užila jak nejvíc jsem mohla:)
    jo a Míšo, já myslela, žes mě snad ani nepoznala:D:D..takže ráda vidím, že to tak nebylo;D

  4. roxanne

    jo a ještě jsem chtěla napsat, že ten zvukař byl fakt strašně podobný Jeremymu:D:D:D to říkali fakt všichni:D

  5. parahani

    heeeej !““

    TEN MAIL JE TEAM@PARAMOREFANS.CZ ““

  6. michelle

    Klídek Hani, už jsem to opravila:D

  7. poli

    koncert úžasnej, užil jsem si nejvíc 🙂 víc ve fóru, peti s holkama jsem potkal myslim po sum41, sem se právě divil že nedrží první lajnu, tak se snad dostali pak taky dopředu

  8. Miška

    Supr speciál galerie Paramore z RfP zde: http://www.t-music.cz/magazin/foto-rock-for-people-paramore-3-7-2011–4103/ Hayley tam vypadá úúúúúúúžasně!:)

  9. ness

    bolo to uzasne len skoda ze take kraatke!!! a mam trsaatko..!! aaaa 😀 😀 jeremy hodil a potom som ho nasla.:D 😀 … 🙂

  10. Bukwice

    Boooooože já chci taky :'( závidím 😀

  11. poli

    jaj se máš, tak nám ho aspoň vyfoť a pošli na ten uvedenej mail ju 🙂

  12. Festr

    No bylo to fakt božský do všech stran 😀 já sem tak rád že sem je konečně viděl 😀 ale na Sum 41 tam byla krutá tlačenka 😀 Bylo skrátka užasně 🙂
    P.S nikdy bych nevěřil že se di mě vleze tolik piva 🙂

  13. Belass

    bylo to dokonalý!!..ty fotky ti pošlu 🙂
    Já mam to bílý tričko :))

  14. Anette

    Tričko jsem si taky koupila to černý..jen škoda, že Hayley tam neni úplně Hayley :/ 😀
    Byla jsem od dvou odpoledne do jedné ráno (BfmV) v první řadě..Sum 41 jsem málem nepřežila..securiťáci se mě dokonce ptali, jestli nechci vyháhnout, ale já si řekla, že dokud mi nezlomí žebra, vytáhnout se nenechám! A taky to stálo za to! Byla jsem veprostřed na všechny kapely a jelikož byla Hayley hlavně veprostřed, viděla jsem na ní dokonale :)) Jen škoda jejího hlasu..celkem to bylo slyšet.

  15. Hanishka

    Před SUM 41 jsem byla v krásné 5 řadě. Bohužel jsem se musela nechat vytahovata a oželet krásný výhled na Paramore =o(.

  16. ParaEll

    chci zpátky !♥ bylo to dokonalý !♥

  17. ness

    ano odfotim vaam 😀
    aaaa chcem este raz ist!:D mohli by dat u vas koncert , bolo tam super:) , len skoda ze som nenasla ten stanok z trickami to ma vobec nenapadlo som myslela ze to tam nebude

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com