Taylor pro T-Music a Právo

12. 7. 2011 | Autor: | 9 x komentář |

Taylor dával údajně v ČR dva rozhovory a tady je máme:). Jeden je pro T-Music a ten druhý je pro Právo. Mimo jiné se v nich dozvídáme, jak to vypadá s novou deskou nebo jaké to bylo, když je opustili Josh a Zac…Oba rozhovory najdete v celém článku.

Rozhovor pro T-Music:

Festival Rock For People potvrdil, že americká skupina Paramore má v České republice spoustu fanoušků. Proto vám přinášíme exkluzivní rozhovor s jejich kytaristou Taylorem Yorkem. Dozvíte se, jak jsou na tom Paramore s novou deskou nebo co si myslí o tom, že jsou žalováni za ukradení skladby.

 

Taylore, ty hraješ v Paramore na kytaru. Je nějaká struna, která ti praská nejčastějc?

Za poslední dobu mi praskly tři různé struny, takže promiň, na tohle moc dobrou odpověď nemám.

 

Praskla ti někdy struna během koncertu?

No jasně, pak musím předstírat, že se nic nestalo. Jenže když praskne struna, rozladí to celou kytaru. Během písničky se pak snažím najít správný okamžik a pokusím se kytaru zase naladit. Uvnitř ale tajně doufám, že náš „kytarář“ pro mě má připravenou nějakou náhradní. Když se to stane, tak se tomu musíš prostě vysmát a udělat si z toho srandu.

 

Tohle je vaše první vystoupení v České republice. Proč vám to trvalo tak strašně dlouho?

No jo, kéž bychom se přijeli ukázat dřív, celá kapela by si to přála. Jenže to není úplně na nás, záleží hlavně na našem koncertním manažerovi, kde nám domluví vystoupení. A my jsme mu opravdu říkali: „Chceme jet do Čech, chceme jet sem, chceme jet tam…“ Takže se nezlobte, že nám to tak trvalo, ale nikdy to nebyl náš záměr.

 

 

Vnímáš rozdíl mezi hraním na velkých festivalech a vašich vlastních koncertech?

Jasně, myslím, že každá show je jiná. Jiná energie, jiný počasí. To máme na vystupování nejradši, protože nespadneme do žádného stereotypu. Každé vystoupení je pro nás něco extra a proto milujeme obě varianty.

 

Když se dostanete na festival, chodíte se kouknout i na jiné kapely, které tam vystupují?

Ano, rozhodně se o to snažíme. Dnes je docela zima, takže jsme byli schovaní, ale jinak si pozorování ostatních užíváme. Jsme rádi, když na festivalech potkáme své přátele. Můžeme na ně zapařit, strávit s nimi nějaký čas. Je to skvělá možnost, jak oslavit hudbu a navzájem se podpořit.

 

V současnosti taky nahráváte nové album. Jak jste s ním daleko?

Abych řekl pravdu, moc daleko zatím nejsme. Před několika měsíci jsme nahráli asi čtyři písničky, což nás stálo dost námahy a času, takže teď musíme vymyslet, co s tím vším budeme dělat. Celý proces skládání nových věcí je teprve na začátku. Nevím, jak dlouho nám to bude trvat, ale doufám, že vylezeme se skvělou deskou.

 

Skupina Tenspoke Indies vás zažalovala za zkopírování jejich skladby. Můžeš to nějak okomentovat?

Je to naprosto směšné. Ani to nestojí za nějaké komentování. Je to prostě směšné.

 

Máš nějaký vzkaz, který bys jim poslal?

My jsme nic neukradli. Asi se budou snažit dělat, co bude v jejich silách, ale nevím, je to opravdu hrozně vtipné. Nic z toho, co říkají, se nestalo.

 

A tady (o něco lepší) rozhovor pro Právo:

Vaše kapela pochází z města Franklin ve státě Tennessee. Vznikla tam i jiná podobně slavná kapela?

Já sám jsem z Nashvillu, ale ostatní jsou opravdu z Franklinu. Není tam zrovna moc rockových kapel. Zato je tam na každém kroku country a křesťanská hudba. Najde se tam ledacos, ale rocku moc ne.

Proč tedy Paramore nehrají country?

To by byla legrace. Naštěstí jsme vyrostli v menšině, která poslouchala rock. A podařilo se nám to realizovat ve velkém.

Čím to podle vás je, že se vám podařilo tak prosadit?

Nevím, z nějakého důvodu se lidé s naší hudbou ztotožňují a baví je texty, které píše naše zpěvačka Hayley Williamsová. Někdy je to vlastně docela jednoduché. Jde o to nezpronevěřit se tomu, co jsme už udělali. Měli jsme navíc štěstí na správné lidi a byli jsme ve správný čas na správném místě. A řekl bych, že asi máme i boží přízeň.

Když minulý rok kapelu opustili zakládající členové, bratři Farroovi, pomýšleli jste na konec existence?

Bylo to děsivé, protože jsme ztratili dva opravdu důležité členy. Ale mám pocit, že o konci jsme nikdy nepřemýšleli. Věděli jsme jen, že to bude těžké a úplně jiné.

Nyní Paramore tvoříte tři. Zůstane to tak?

Je to v plánu. Zažili jsme tolik změn, včetně mého příchodu do kapely, že se chceme ustálit. Soustředíme se na tuhle sestavu. Koneckonců, je to teď skvělé.

Jak vaší fanouškové na aktuální sestavu reagují?

Jsou úžasní! Zdá se, že máme úplně nejlepší základnu fanoušků na celém světě. Sice pro ně byla rána, když Zac s Joshem odešli, ale prokázali nám úžasnou podporu. Jsme jim za to vděční.

Den před vystoupením na Rock for People jste navštívili Prahu. Jak se vám líbila?

Je to nádherné město. Viděli jsme hrad, katedrálu svatého Víta a okolí. Je pravda, že jsme byli děsně utahaní z letu. Město nás ale okamžitě okouzlilo.

Vaše píseň Monsters je součástí soundtracku k filmu Transformers. Byla napsána přímo pro film?

To sice ne, ale docela se to hodilo. Ta písnička je o nestvůrách, stejně jako film, takže se nám to zdálo příhodné. Ještě jsem ho neviděl. Doženu to asi, až se vrátíme po turné domů.

Pracujete už na nových písních?

Ano, píšeme a skládáme. Jsme v začátcích přípravy nové desky. Nevíme ještě, kdy budeme nahrávat, ale vrhneme se na to hned, jak budeme mít dostatek písniček.

 

Komentáře ke článku “ Taylor pro T-Music a Právo ”

  1. Belass

    úžasný!!!..strašně se mi líbí tahle číst :A my jsme mu opravdu říkali: „Chceme jet do Čech, chceme jet sem, chceme jet tam…“ Takže se nezlobte, že nám to tak trvalo, ale nikdy to nebyl náš záměr.

  2. Kaliend

    Opravdu mě naštval ten článek, jak Paramore byli „nudní“ na koncertě, ale pak udělali tenhle pěkný rozhovor a jsem spokojen. Zase mě dosti zklamal T-Music, protože takhle trapné otázky jsem u rozhovoru s členem z kapely ještě neslyšel. 😀

  3. ParaBee

    rozhovor od t-music je fakt ‚na úrovni‘ 😀 trapnější otázky jsem ještě neviděla…ale ten pro právo mě potěšil :))

  4. Festr

    Mě se zdá že ti novináří jsou nějací postižení nebo na tripu nebo tak něco . Bo to není možny a to ani nemluvím o článku co je na Novinky.cz .

  5. ParaBee

    vždyť na novinkách jen tenhle pro právo,ne?? a ten se mi zdá oproti tomu t-musickýmu dobrej… 😀

  6. Festr

    Jo no o proti t-musickýmu je skvělej 😀 No já myslel s novinek ten článek ne rozhovor .Im sorry 🙂 http://www.novinky.cz/kultura/238134-rock-for-people-davka-od-sum-41-zklamani-paramore.html

  7. petra

    ze paramore boli nudni tak to nemoholo bavit iba tých čo paramore nemajú radi

  8. roxanne

    hele ten článek o tom že byli nudní byl pěkně trapnej!:D ale už mě nesere, protože na musicserveru jsem četla další, kde psali přesný opak-tj. že Sum41 byli nudní a Paramore vládli…
    jinak ten rozhovor pro Právo je bezva..a u t-music sem i líbí odpověd ohledně čr, to je jasný:) ale fakt by mě zajímalo, jeslti to tak opravdu říkali:D:D:D

  9. roxanne

    jo a myslím, že je dost evidentní o čem je Monster 😉

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com