5.výročí alba Riot!

12. 6. 2012 | Autor: | 2 x komentář |

Přesně před pěti lety bylo v Americe vydáno průlomové album kapely Paramore – Riot! Jedenáct písní ve skvělém obalu, jehož  font dnes napodobuje snad každý fanoušek na svých para-výtvorech. V USA bylo této desky během prvního týdne prodáno až 44 000 kusů a v prestižním žebříčku Billboard 200 se zastavilo na 15.místě. Celosvětově byla kapela kladně ohodnocována  a rozjela k Riot! i velkolepé turné The Final Riot! (tour), které bylo zaznamenáno i na stejnojmenném DVD. Začali se objevovat k televizi, časopisech či rádiích a můžeme říct, že právě jejich druhé studiové album odstartovalo jejich hvězdnou kariéru.

Název desky prý symbolizuje  „náhlý výbuch nekontrolovatelných emocí“, což skladby rozhodně dokazují. Nejvíce známou se (podle mého názoru) pak stala píseň Misery Business, kterou Paramore ukotvili při koncertech až na úplný závěr setlistu a nechávají zde prostor pro fanoušky, kteří si s nimi mohou zazpívat na pódiu.


Oslavte 5.výročí alba Riot! jeho poslechem či sdílením na sociálních sítích! Na Twitteru přidejte hashtag #5YearsOfRiot a tady v komentářích můžete tento kousek pořádně zhodnotit.

 

Komentáře ke článku “ 5.výročí alba Riot! ”

  1. Ester

    Wow gratuluju moc k 5. výročí toho nejlepšího alba!!! Určitě budu slavit poslechem 😀

  2. tom

    výborný nápad!

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com