Hayley píše…

13. 9. 2012 | Autor: | 3 x komentář |

Jak víme z velkého množství fotografií, které jsou často denně přidávány na naši facebook stránku, Paramore usilovně ve studiu pracují na řadově čtvrté desce. Téměř každý člen kapely si ale udělá čas i na sociální sítě a poví nám nějakou tu informaci. Samozřejmě nejaktivnější je stále Hayley Williams, a tak na jejím Twitter účtě je pořád živo. Nyní se rozhodla napsat pár řádků také na kapelový Tumblr (článek je pak také i na LJ kapely). Je zejména o její momentální životní situaci a jak už název napovídá, je právě šťastná… (Překlad zde později.) Překlad je hotov.

‚Nyní být šťastná‘

autor: Hayley Williams
překlad: parahani 

Spravedlivé varování. Dneska budu všudeeee! Takže doufám, že budete schopni  sledovat tyhle králičí stopy…

Jsme oficiálně malinko přes půlku v procesu nahrávání tohoto alba. Je to skutečnější pocit než kdy dřív. Začínám všem těm písním více rozumět a chápat, kde se vlastně vzaly…Na chvilku to byla taková smršť inspirace, emocí a potu. Nyní jsme strávili nějaký ten čas poznáváním alba a společným růstem a můžu si konečně říct, že je skutečné. Skoro si můžu říci, že je v pohodě oddychnout si.

Stalo se vám to někdy? Řekli jste si někdy, že „všechno jde teď tak dobře, že vím, že se něco brzy pokazí…zanedlouho“. Jen abyste věděli, já jsem možná KRÁLOVNOU téhle fráze. Možná to patří k tomu být naprostým realistou? Možná je to jen proto, že jsem prošla skrz pár drsných situací a vím, jak hrozné je nebýt připraven na to nejhorší? Už je to nějaká ta doba, co jsem nedržela ruce v pěst…Co jsem se nebránila, čekajíc na útok. Kdybych vám mohla dát jeden dobrý důvod, proč jsem takovým způsobem tak dlouho žila, řekla bych vám ho, ale teď je to (doufám!) za mnou. Není moc jasné, proč by to vůbec stálo za zmínku. Protože nyní se každé ráno probudím a s jistotou vím, že je kolem mě alespoň pár fajn lidí, pokud ne fyzicky, tak někde na dosah iPhonu, kteří se mi mohou podívat do očí a řeknou mi, že mě mají rádi. Mám dostatek krve v žilách a vzduchu v plicích na to, abych věděla, že rozhodně nejsem mrtvá. A to by mohlo stačit k tomu, abych si nahlas řekla… ‚Jsi v pořádku!‘

Co dále stojí za zváženou je, jestli náhodou neexistuje část nás, která nechce být zcela spokojena? Co když je tu něco, co se nás táže: když je vše ‚v pořádku‘, tak o co máme usilovat? Pro co ŽÍT? S tímto v duchu stále válčím! Chci, aby život šel hladce, ale když vše klape…tak se trochu nudím. Ach jo. Připomnělo mi to část textu od mewithoutYou, kterou jsem s tímto vždy spojovala. „Vše, co chci, je chtít jednu věc.“ Jak krásně to popisuje naši lidskou přirozenou touhu chtít vše, někdy mnoho věcí zaráz, které jsou naprosto odlišné…a na konci se na vše naštvat a chtít se zcela touhy zbavit. (odbíhám!)

Co jsem se za poslední rok a půl naučit musela je, že bych  měla být v podstatě šťastná, kam můj život právě teď směřuje. Neznamená to, že mám pořád takový pocit. Nic není dokonalé…alespoň na dlouhou dobu! Nicméně, možná je prostě v pořádku být teď šťastná. Právě teď v tento daný okamžik. Prostě bych to měla přijmout, že? Mimochodem, pokud vám po těchto 3 odstavcích, které si naprosto odporují,  nezním jako naprostý šílenec, pak oceňuji vaši trpělivost a otevřenou mysl.

Takže se teď cítím šťastná a ve skutečnosti mám pocit, že má duše je naplněna. Nejenom tvorbou tohoto alba, ale také těmi několika důvěrnými vztahy, co mám ve svém životě, které buď přestály zkoušku časem nebo které od vstupu v jakékoliv fázi mého života vykvetly z doslova ničeho. Nečekám, až se zhroutí obloha, protože vím, že zatímco se obloha drží tam nahoře na svém místě, já mám svou šanci žít. Už žádné plýtvání časem, nadějí, emocemi, trápením se jestli nebo jak bych mohla být zase zklamána. Řeknu sama sobě, že je v pořádku být nyní šťastná.

Chtěla bych toto ukončit dotazem, co naplňuje vás. Co se dotkne vaší duše? Nemusí to být nic hlubokého nebo něco cool. Pokud si tu jednu věc udržíte v mysli a víte přesně, kým byste v ten daný moment měli být, tak by to mělo stačit k přesunutí z bodu A do bodu B. Možná chci TAMTO ukončit tím, že si všichni poslechneme „One Thing“ od One Direction a navzájem si to zazpíváme. Ty máš tu jednu věc a hádej co? Ani nemusí být jmenována. Protože to jednoduše víš a ví to i One Direction.

Dobře, nechápu, jak jste to zvládli dočíst až do konce…mám vás ráda a myslím to vážně.
hayley

 

Komentáře ke článku “ Hayley píše… ”

  1. tom

    🙂

  2. Kroupenka

    Tak to byl celkem záhul na čtení =oD

  3. Džuso

    Čo sa týka drsných situácií…
    …známe…
    …Mám to za sebou?
    …mám… Takže mi nezostáva nič iné, než byť šťastný…
    … Aj keď sa tu a tam objavia nejaké chybičky, ktoré ma
    dostanú na kolená…
    ..Tieto chybičky sú zriedkavé, ale som šťastný,
    keď nejakú urobím, lebo viem že sa naučím niečo nové…
    …a toto „nové“ ma naučí ako tie chyby neopakovať…
    …zatiaľ sa mi darí tie chyby neopakovať,
    takže zostávam šťastný…¨
    … a hlavne som šťastný, lebo viem, čo znamená ŽIŤ!
    … a zostávam šťastný aj vďaka ľudom, ktorí sú v mojej blízkosti…(vy viete, ktorí to ste)

    Džuso (:

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com