Paramore pro rádio KROQ

23. 1. 2013 | Autor: | Bez komentářů |

Jelikož je dnes řekněme velmi významný den v historii Paramore, dozvídáme se čím dál tím více informací o tom, co kapela dělala před nedávnou dobou či přímo tento týden. Jednou z novinek je rozhovor pro rádio KROQ, hudební stanici z Los Angeles (interview bylo předtočeno a až dnes zveřejněno). Kapela se objevila ve známé ranní Kevin & Bean’s show, kde opět v plném počtu odpovídala na otázky ohledně nového alba. Došlo i například k vysvětlení významu singlu „Now“ či popisu videoklipu ke zmiňované písni.

Záznam je dostupný na Youtube, jeho druhou část najdete v celém článku i s celkovým překladem:



 Paramore pro rádio KROQ
překlad: petra.freedom

Moderátor: Takže tohle je skutečnost.
Hayley: Jo. Děláme teď různá interview a photoshooty a je to jiné, seděli jsme dva roky doma ve svých pyžamech, takže..to jsou to vážně už dva roky??

Moderátorka: Ale je fajn, že jste se mohli sprchovat, ne?
Hayley: To jo. Ale tohle je prostě zábava, jsem nadšená.

Moderátor: Musíte být úplně nadšení, děláte hudbu a zase budete hrát pro lidi, proto to děláte, ne, abyste se spojili s fanoušky.
Hayley: Jo, přesně.

Moderátor: Tak co to s vámi je, že nedokážete udržet kapelu pohromadě? (smích)
Taylor: No, to nám řekněte vy.

Moderátor: Kdybyste měli vybrat někoho z vás tří, na koho byste to hodili? Čí je to vina?
Taylor: Já, je to moje vina. Kazím úplně všechno.
Moderátor: Chtěla jsi říct něco jiného, Hayley?
Hayley: Jéžiši, no. Já si říkala, že jsme docela v klidu. Jako chvíli jsme byli trochu na pochybách, ale tak..

Moderátor: No, nevím, četl jsem rozhovory, kde jsem se dozvěděl, že jste si říkali, že možná už máte po slávě, dařilo se vám a stačilo, ty pochybnosti?
Hayley: Myslím si, že takhle to je všude a to nezáleží na tom, v jaké jste kapele. I když se vám daří a nemáte žádné problémy. Někdy se prostě probudíte a nemáte moc dobrý den a jindy je to zase úplně naopak. Nevím, ze začátku to rozhodně bylo těžké, ale prostě jsme se museli soustředit na to, že se musíme posunout dopředu.

Moderátor: A když jste se vzbudili dneska ráno a věděli jste, že musíte do show Kevin a Bean, tak..
Hayley: To byl ten nejlepší den! Ptáci mě probudili, super..

Moderátor: Jste moc chytří, že to neberete jako samozřejmost. Protože člověk nikdy neví, co bude. Některé kapely září jasně, ale jen na krátkou dobu. A jiné kapely spolu zase vydrží dlouhá léta. Ale podle všeho a jak teď vypadáte, myslím si, že jste dorazili do dobrého bodu, že teď je dobrá doba na to být v Paramore.
Hayley: To rozhodně. Je to trošku takový pocit, jako bychom teď do té kapely vstoupili a začínali od začátku, odznova. Je to dobrý pocit, nemyslím si, že moc kapel někdy dostane tu šanci začít odznovu, mít tenhle pocit. My spolu hrajeme už asi deset let a přesto, teď mám pocit jako kdybychom byli na startovní čáře.

Moderátor: Začínáte znovu.
Hayley: Jo.

Moderátor: To je fajn. Tak si promluvme o nové desce, vychází 9. dubna. Nejdřív ten název – měli bychom si to vykládat jako něco hlubokého, je to nějaké vyjádření – a nebo jste prostě jenom hrozně líní?
(smích)
Taylor: Oboje. no…ale je to určité vyjádření, má to poselství. Když jsme nahrávali desku, sedli jsme si všichni na gauč a řekli si „ok, tak si promluvíme o názvu alba“, což je vždycky stresující. A tak než měl kdokoli nějaký nápad, řekl jsem „hele a co to prostě pojmenovat Paramore“ a mít to prostě jako takové prohlášení. Spousta kapel tohle používá pro své první album, ale my chtěli, aby lidé věděli, že jsme pořád Paramore a že se možná cítíme víc jako Paramore, než tomu tak kdy bylo v minulosti. Nevím, rozhodně to něco vypovídá.
Moderátor: A vy si jen nejste jistí co.
Taylor: No, nemám ani páru!

Moderátor: To je dobrý. (druhý moderátor:) Po tom, čím jste si prošli a poté, co jste měli spoustu času mezi třetím a čtvrtým albem, mělo to nějaký vliv na písně, které jste nakonec pro album napsali?
Hayley: Jo, no, myslím, že Taylor by možná mohl lépe vyprávět o tom, z čeho pramenila ta hudba. Jako byly dny, kdy jsme se snažili, fakt jsme se snažili napsat typickou Paramore píseň – a myslím, že některé ty songy opravdu zní jako Paramore, jsme to bezpochyb my. Ale taky jsme se chtěli k něčemu dokopat, dát si výzvy, zkusit to, co jsme chtěli zkusit, být tou kapelou, kterou jsme chtěli být. Nevím, celé to nahrávání bylo o otevřenosti vůči všem nápadům a návrhům, snaze nezavrhovat vůbec nic.

Moderátor: Cítíte se někdy zaškatulkovaní díky své minulosti? Že od vás lidi očekávají jistý typ hudby?
Hayley: Teď už ne.
Taylor: Jo, myslím, že jsme se tak cítili na začátku, jak už říkala Hayley. Snažili jsme se psát „paramore“ písně a prostě jsme k tomu neměli inspiraci. A myslím, že tehdy nám to došlo a řekli jsme si „ok, ale už máme tři desky plné těchle písní, vždycky je můžeme hrát naživo“
Moderátor: Nikam neodejdou, že jo.
Taylor: Přesně. Není to o tom, že bychom už nikdy nehráli živou, energickou hudbu. Jde o to, že musíme někam postoupit, musíme zaznamenat nějaký vývoj.
Hayley: Takže výsledkem je 17 skladeb v rytmu dubstep (elektronické hudby).

Moderátor: Pokud nás posloucháte až teď, slyšíte tu hlasy Paramore. Jejich album vyjde devátého dubna a za chvíli budeme pouštět světovou premiéru jejich singlu Now. Budeme ho hrát za chvilku, ale pustím vám jen malou ukázku, protože si myslím, že budete trochu překvapení, pokud nevíte co od toho máte čekat. Poslechněte si to.
(hraje hrozná hudba, asi dubstep)
Hayley: To jsem já, to jsem rozhodně já, to zpívám.
Jeremy: To je ten singl.
Moderátor: Wow, takže opravdu měníte směr.
Všichni: Jo.
Taylor: Snad se to děckám líbí!
Hayley: Můj oblíbený předmět.
Taylor: Ovládneme svět!

Moderátor: Řekněte nám něco o „Now“ a proč je to první singl?
Hayley: No..tahle píseň..
(zase hraje hudba)
Moderátor: Myslíš tahle?
Hayley: Jo, měli jsme prostě inspiraci, co se týče míčů (pozn. já vím, zvolila jsem tu slušnější verzi překladu balls:D)
Taylor: Je to fakt dobrá skladba. My to vyhrajem, ovládnem svět, budem na vrcholu!

Moderátor: Ok, tak váš skutečný singl.
Hayley: Byl to neskutečně dobrý pocit, když jsme psali tuhle píseň. Je to o tom, že sáhnete a prostě si dosáhnete na vítězství nad čímkoli, co vás čeká. Víte, že na vás venku čeká něco dobrého a vy si to prostě vezmete. Víte, někdy tomu musíte věřit ještě než to spatříte – a to jsme rozhodně udělali s tímhle albem.

Moderátor: A minulý týden jste k písni natočili i video, že? Řekněte nám o něm.
Hayley: Jo. Natáčeli jsme ho s Danielem Cloud Camposem.
Taylor: Byl úplně úžasný. Zranil jsem si rameno. Musel jsem napadnout někoho, kdo byl dvakrát větší než já. A já v životě nikdy nikoho nenapadl, zkoušel jsem to jednou při (americkém) fotbale, ale netrefil jsem se.

Moderátor: Takže fotbal jsi dlouho nehrál?
Taylor: Ne, byl jsem vykopávač/rozehrávač (? sportovní terminologie není má)
(smích)
Moderátor: Wow, kdo by se k tomu přiznal? Máš odvahu.
Hayley: (potleskává) Herkules, herkules!
Jeremy: Měl si je nakopat!
Taylor: A proto možná hraju jen hudbu.

Moderátor: Když řekneš, že hraješ fotbal, většina lidí prostě předpokládá, že jsi quarterback.. Takže tenhle klip, je to futuristické, nebo o co tam jde?
Hayley: No je v tom od každého trochu, post-apokalyptické, sci-fi, občas jsem se cítila jak Leelo…jéžiši, leelo, co jsem to řekla, jsem hlavou v Disneylandu. Myslela jsem Lee Loo z Pátého elementu, jindy zase jako z Resident Evilu. Bylo to vážně cool a pro nás něco jiného.

Moderátor: Takže krom psaní desky jste byli mimo docela dlouho, co jste dělali? Jak se vůbec dá trávit volný čas, když ho máte TOLIK?
Hayley: Byla jsem celou dobu v pyžamu.

Moderátor: To už jsi říkala, ale je to pravda?
Hayley: Jo.

Moderátor: Takže jsi takový ten typ člověka, co je radši sám doma a ven nejde, když nemusí?
Hayley: Jo a ještě k tomu mám fakt pěkně stylový pyžamo, takže i kdybych si potřebovala skočit do obchodu nebo tak, bude to v pohodě.

Moderátor: Ale jaktože už nemáš 200 kilo?!
Hayley: TO nevím.

Moderátor: Já bych kouřil trávu a pořád se jen cpal, už bych byl tlusťoch.
Hayley: Já fakt nevím. Četla jsem si tuhle u doktora plakát, kde říkali, že pokud denně neujdete alespoň 200 kroků, tak nežijete aktivním životem. A já si řekla aha, tak to je cool..

Moderátor: Tak potřebuješ větší dům. Asi máš dost pohybu, když jste na turné, ale ne doma.
Hayley: Jo, na albu je o tom i jedna písnička.

Moderátor: Slyšel jsem, že jste si udělali zábavný den a stříleli při tom?
Hayley: To ne..ne, ne. Jeremy, proč nám to děláš?

Moderátor: Pověz nám o tom.
Jeremy: No, nevím. Jednou za čas mě prostě baví být takový vidlák z jihu a jít si zastřílet na opuštěném místě. Samozřejmě je to jen cvičení se střílením na terč.

Moderátor: Ale slyšel jsem nějaký příběh, ve kterém figurovali B.o.B. a zbraň?
Jeremy: Jo, ten je super. Nevím, tak jsme spolu několikrát trávili čas a bavili se o tom a řekli si, že bychom se někdy mohli sejít. No a on přišel do mých lesů 🙂 Řekl jsem mu, aby se připravil na to, že si zašpiní auto, protože budem jezdit v bahně. Vzal jsem ho pomalu na konec světa.

Moderátor: .. Takže ještě všichni bydlíte v Tennessee?
Všichni: Ano.

Moderátor: Nepřemýšleli jste o tom, že byste se třeba přestěhovali?
Hayley: No, já tu tak jako tak trávím polovinu svého času. Mám tu přítele, kamarády, i mamka tu někdy je. Takže se mi tu líbí, ale nic prostě není jako Nasville, nic se mu nevyrovná.

Moderátor: Jasně. A co ty, Taylore, co jsi dělal zábavného o ten volný čas?
Taylor: Hmm, no..

Moderátor: To jen sedíš a celý den hraješ na kytaru?
Taylor: Ne. Věc se má tak, že drtivá většina mých koníčků má co dočinění s hudbou, je to trochu deprimující. Kolikrát si řeknu „wow, vždyť nedělám nic jiného a ani v tom nejsem dobrý..“
Hayley: No to je hloupost!
Taylor: No a celá má rodina žije v Nashvillu, mám neteř a nově narozeného synovce. Takže jsem trávil čas s rodinou. Prostě takové roztomilé věci..

Moderátor: A jaké to je, být doma? Neměli jste v hlavě takového toho brouka, který vám říká, že byste měli jezdit po turné, měli byste už vyrazit. Nestalo se vám to?
Hayley: To jo, už po pár týdnech a bylo to docela vkuse a pak jsem si zvykli na to ježdění a teď už budeme zase vystupovat.

Moderátor: A jak to vypadá s plány na koncerty? CD vychází 9. dubna, že?
Hayley: Jo. Ale budeme mít koncerty už předtím. V únoru máme Soundwave v Austrálii.
Moderátor: To je teda dobrá novinka pro naše posluchače, díky!
Hayley: Taky první koncert v Thajsku. Máte posluchače v Thajsku?
Moderátor: Jasný, spoustu! V Thajsku nás poslouchají všichni.

Moderátor: Takže říkali jste, že na albu je 17 skladeb. Ale myslím, že některé jsou spíš jako vtip, ne..Viděl jsem tam jednu, co se jmenuj Část 2, mi připadá, že to spíš natahujete (smích). Máte nějaké písně, které se na album nedostaly a dočkáme se jejich vydání v příštích letech postupně, třeba jak to bylo se Singles Club?
Hayley: Jo, máme pár B-sides písní a pár, které jsme ani nestihli nahrát, protože nám nějak vypršel čas. Já vím, měli jsme tolik času, ale až moc písní na dokončení.

Moderátor: To je ale docela hezký problém!
Hayley: To jo, ale nejsme taková kapela, tohle jsme nikdy předtím nezažili. Takže využijeme Taylorovo domácí nahrávací studio a natočíme pár songů příští rok a vydáme je, bude to podobně jako tomu bylo se Singles Club.

Moderátor: Co se změnilo na tom, jak píšete písně? Že jste skončii s něčím jiným, než na co jste byli zvyklí?
Hayley: Bylo to hrozně osvobozující. Myslím, že to má za důvod fakt, že nikdo nesestřeloval ničí nápady, zkusili jsme všechno, nevěděli jsme nic. Byli jsme plní takového naivního nadšení. Měli jsme pocit, jakobychom znovu začínali, tak proč prostě nevyzkoušet všechno.

Moderátor: Slyšíš to, Jeremy? Nikdo nikoho nestřílí.
(smích)
Jeremy: Jo.

Moderátor: No, jak jsem už říkal, vypadá to jako, že musí být skvělé být teď v Paramore. Fanoušky toho hodně čeká, teď jsme si pouštěli ten song a myslím, že ho ještě budeme pouštět víckrát. Dokonce si myslím, že vás budou fanoušci nesnášet, protože ho budeme na KROQ hrát často.
Hayley: Promiňte.

Moderátor: No, nicméně, je fajn, že tu jste, jsme rádi, že jste přišli a myslím, že to s vámi vypadá dobře, je fajn, že jste zpět. Už jste nám chyběli.
Hayley: My jsme taky rádi zpět, je to dobrý pocit, teď už je to skutečné. Opravdu nám to taky chybělo, teď mám pocit, že děláme to, co máme dělat.
Moderátor: A my jsme rádi, že to děláte.

 

 

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com