Oficiální video k „Now“ na MTV

12. 2. 2013 | Autor: | 6 x komentář |

Dobré ránko všem,
na MTV už proběhla premiéra videoklipu s písni „Now“. Na americkém MTV se nám, obyvatelům ČR, nespustí, proto se k videu můžete dostat tudy. Své komentáře ohledně tohoto videa můžete zanechat pod tímto článkem, myslím, že jsme všichni zvědaví na to, jak se vám video líbí. Takže se tomu nebraňte a komentujte!

MTV také zveřejnilo záznam videa, v němž členové Paramore odpovídají na otázky fanoušků. Tento záznam je rozdělen do několika videí, všechna je můžete nalézt na MTV, v sekci MTV First: Paramore.

Videoklip je již dostupný i na Youtube:


Aktualizace: V celém článku nyní naleznete i překlad rozhovoru pro MTV, kde kapela odhaluje hlavní myšlenku videa a dále hovoří o písni „Now“, průběhu natáčení klipu, celém albu i turné v letošním roce.

MTV First: Paramore
Moderátor:
James Montgomery
překlad:
parahani

Tady jsou Paramore, já jsem James Montgomery a jsme tu, abychom uvedli zbrusu nové video k písni „Now“. (…) Jsme v Severní Karolíně s Paramore… Jak se cítíte, video je dokončeno…
Kapela
: Šťastní a nadšení.

Zdá se, že nátačet toto video bylo dost silný zážitek.
Hayley
: To ano. Byli tam skákající pavouci, které ani nevidíte, takže nevím, jestli to stálo za to…

Dělali jste ve videu sami sobě kaskadéry?
Jeremy
: Ano, dělali.
Taylor: Měli jsme i dubléry, ale ani je tam nevidím. Zranil jsem si i rameno, musel jsem se prát. Sice jsem ho nepřepral, ale napadl jsem ho.
Hayley: Já se umím prát!

Na videu je velmi zvláštní vzhled. Lidi hází barevné Molotovovy koktejly… Čeho jste tím chtěli dosáhnout? Co z videa mají lidé cítit?
Hayley
: (…) Hlavní myšlenkou písně je jít kupředu, k něčemu pozitivnímu. Jako kapela jsme prožili těžké časy a snažíme se posunovat vpřed a všemu čelit.  A o tom je video. My jsme v týmu rebelů, kteří bojují za lásku a proti nám jsou vojáci, kteří ji neznají, pocházejí ze světa plného temnoty. Celé to je o šíření myšlenky a dosáhnutí cíle.

Režisérem byl Daniel Cloud Campos, který dělal pár věci na turné pro Britney Spears, je to tanečník, ale ne moc známý režisér.
Taylor: Je to trochu téma celé desky. Ne vyhledávat neznámé, ale spíše překvapovat lidi naší volbou . V tuhle chvíli se nedíváme na jména, na to, co dělají, ale na produkty. Na to, co z nich vyzařuje. A Danielův přístup byl nejlepší, lehce se s ním pracovalo, je zanícený pro práci. Cítili jsme, že je to tak správné.

Odkud jste video natáčeli?
Hayley: (…) Natáčeli jsme jakoby zvrchu a pak z pole…Ten první záběr, kde ležím a Jeremy mě přichází zvednout, jsme natáčeli asi hodinu. Ležela jsem a pořád si všímala věcí kolem mě, co skákaly. Pak jsem si uvědomila, že koušou lidi a došlo mi, že to jsou skákající pavouci. Takže žádná zábava.

Dotaz fanouška: Co bylo nejlepší na natáčení videa?
Jeremy: Bylo vážně fajn nemít s sebou nástroje a nehrát. Bylo zábavné prostě se ušpinit, trochu jako vrátit se do dětských let. Lidi říkali věci jako „Tak pojď a poper se se mnou! Zmlať mě, bude to super!“ Byl to skvělý zážitek.
Taylor: Díváte se do zrdcadla a máte pocit, že jste jak v G.I.Joe…
Hayley: S kamerami, je tam špína, lidi se mlátí… Ale celkově je kolem úžasná, pozitivní atmosféra.

Co se týče singlu „Now“, v několika rozhovorech jste řekli, že jste byli docela překvapeni, že si label vybral zrovna tuto píseň. Můžete k tomu něco říci?
Hayley: Jasně. Tato píseň nás napadla… přišla tak ve druhé, třetí vlně. Protože takhle nás napadaly písničky, ve vlnách. A měla jsem pocit, že je to temnější song, více rockový než ty, co jsme v té době napsali. A člověk, který byl u nahrávání každé desky a teď je to náš kamarád se pro tu píseň nadchnul od prvního dne. Pak jak byla zmixovaná a dokončená, říkal ‚Jestli tohle nebude první singl… Úplně vidím, jak dobývá svět!‘ Nám se líbila každá písnička na albu, ale jeho nadšení bylo tak nakažlivé. A další věc, co jsme si uvědomovali, už bylo, jak nám všichni volají a píšou o téhle písni, jak je dobrá…

Dotaz fanouška: Na co se nejvíce těšíte v příštích měsících před vydáním alba?
Hayley
: Je to prostě dobrý pocit být zpátky. Ve skutečnosti jsme nikde neodešli, měli jsme nějaký čas pro sebe, ale celou dobu jsme pracovali na muzice. Nejezdili jsme turné, nekoncertovali jsme, nic jako tohle, mluvení o kapele, co děláme… Je to fajn pracovat směrem k cíli, k vydání našeho alba.

Říkala jsi (na Hayley), že song je počátek hnutí. Nad čím jsi přemýšlela, když jsi ho psala?
Hayley
: No půlka této desky, alespoň co se týče procesu psaní, byla o nalézání nového místa, posunu kupředu. A když jsme napsali a dokončili „Now“, bylo to jako „Je to tady, dostali jsme se tam. Můžeme se konečně soustředit na to, co bude.“ Bylo to také o víře před tím, než něco spatříte. Pro něco se slepě natahujete a prostě věříte, že to bude v pořádku. To byla důležitá zpráva jak pro nás, tak i pro fanoušky i mladé lidi obecně.

Samozřejmě „fyzicky“ kapela vypadá jinak, než posledně. A zdá se, že jste mnohem šťastnější. Co je na ní  ještě jiného?
Hayley: Je pozitivní.
Jeremy: Jo, taková bez stresu. Všechna rozhodnutí se zdají být jednoduchá. Je to vážně fajn.

Jednou jste se zmínili, že během psaní jste poslouchali Alt-J a byl z toho poprask. Pak jste si dělali legraci o taneční muzice a tak dále. Co jste se vlastně pokoušeli pro tuto desku napsat?
Taylor
: Já ani nevím… Posloucháme každý tolik různorodé muziky a netuším, jestli jsme měli kdy možnost to ukázat. Byly tady záblesky, ale stejně… Upřímně nerozumím inspiraci a odkud se bere, ale prostě přijde a pak se Hayley a Jeremy podívají na stejnou věc z jiného úhlu a pořád se to vyvíjí… V hlavě tak slyším spoustu písní, i takových přeumělkovaných, protože poslouchám spoustu divné hudby. A miluju být členem Paramore, pak skládáme jiné Paramore písně…

Pojďme si promluvit o albu. Líbí se mi jak je nazváno eponymně, to, že jste nemohli dát těm písním nějakou značku. (…) Očividně je pro vás deska velmi důležitá. Můžete říci proč? Je to hodně dlouhá doba, co jste vydávali album, čtyři roky nebo kolik. Proč je pro vás ta deska nyní tak zásadní?
Hayley
: Mám pocit, že toho o nás hodně řekla během procesu. Znovu jsme objevovali, kdo jsme jako osoby, umělci, jako skupina. Naučili jsme toho hodně o nás jako kapele. A byla to taková zábava! Cítila jsem se jako v dobách, kdy jsme byli děti a hráli v Taylorově sklepě nebo Jeremyho obýváku. Každé ráno jsem se budila a říkala si, že nic nevím, že jdeme do studia a prostě budeme tvořit hudbu. Bylo to dobré něco nevědět, nemít ustálené schéma, rutinu. Každý den byl vzrušující, pořád jsme se něco učili.

Pouštěli jsme mi pár písní a zdůrazňovali, že k tomu patří ještě mezihry (interludes). Na albu jsou tři. Někteří si při pohledu na to myslí „dvojité album, koncept, přeumělkované“. Proč jsou mezihry součástí téhle desky? Proč je tam tak chcete?
Taylor: No jednu dobu jsme měli dost skladatelský blok a tyhle mezihry se jednoduše objevily, byly jiné, třeba s ukulele. Ale měli jsme pocit, že je musíme napsat. Mám pocit, že vyprávějí jistý příběh. Jsou to spíše takové mini-písně, můžete si je zpívat, nejsou to jen divné zvuky *předvádí*.

Hodně lidí se ptalo na píseň „Anklebiters“.
Hayley
: Je super, že se zajímají o tuhle. První vznikl název, což se mi textově nikdy nestalo. Mám ráda ten výraz u dětí a tak, máme pak i píseň „Grow Up“. Měla jsem v hlavě takovou myšlenku o lidech, co by prostě měli dospět a řekněme trochu otevřít svou mysl. Já jsem si vždycky věci dělala, jak jsem chtěla a někdy na to dostanete špatnou odezvu. Myslím si, že je důležité mít rád sám sebe, já se to učím každý den. Mít vnitřní sílu, umět nechat ty negativní komentáře stranou a být schopen se podívat takovým lidem do očí a říct „Dospěj“.

Chci se vás zeptat na turné, které rozjíždíte 25. dubna. První americké od roku 2010! Uslyšíme tam nové písně?
Hayley
: Ještě jsme na to turné nezkoušeli, ale doufám.
Taylor: Jo, budeme hrát nové věci.

Je píseň, na kterou se těšíte, až ji zahrajete živě?
Hayley: Samozřejmě „Now“. Upřímně se od doby, co jsem ji napsala, těším, až ji budou fanoušci zpívat, ten refrén a všechno. Mám ráda všechny, je těžké si nějakou vybrat.

Přehrát album od začátku do konce?
Hayley: Já bych to udělala, co vy kluci?
Taylor: To by bylo vtipné.
Jeremy: To jsme nikdy neudělali.
Hayley: Vlastně udělali! S „All We Know Is Falling“, jedna kapela zrušila účast a my neměli dostatek písníček.

Dotazy fanoušků:
Kafe nebo čaj?
Taylor: Kafe.
Jeremy & Hayley: Čaj.

Máte rádi One Direction?
Hayley: Upřímně neznám žádnou písničku, vážně.

Co máte rádi kromě muziky?
Jeremy a Taylor: Jídlo.

Řekněte nám něco pěkného, pro fanoušky.
Hayley: Máme vás moc rádi, lidi.

Vysněný line-up (složení kapel) na festivale?
Hayley
: No na takovém jsme hráli, ikdyž to možná byl můj vysněný line-up. Hráli jsme loni s The Cure, tak klidně znova s nimi.
(kluci doplňují): Radiohead, At The Drive In, Foo Fighters

Díky Paramore, je to vždy super se s vámi setkat.
Kapela děkuje.

 

Komentáře ke článku “ Oficiální video k „Now“ na MTV ”

  1. Vivi

    Momentálně nemám slov. Je to dokonalé, úžasné! 🙂 Miluju ten klip!❤❤ Prostě woooow!

  2. kristy

    luxus!! 😀 luxus, luxus, luxus

  3. tom

    Klip je vynikající!!!,možná ten nejlepší,co zatím udělali.Perfektně sedí k písni…

  4. petra.freedom

    Přesně, perfektně sedí k písni. No, já na konci brečela, kdy se Hayley rozeběhne a obejme toho chlapíka. Je to úžasné poselství, ač jsem si při prvních obrázcích z videa nedovedla představit pointu a vůbec mi nešlo do hlavy, proč by něco takového točili. Ale jsem nadšená, taky si myslím, že je to obsahově (a tím, jak souvisí s textem písně) snad nejlepší video.

  5. bzzzz

    super,klip je dokonalej!!! ale fakt se mi nelíbí ten makeup co má Hayley :///

  6. Kmec

    Hayley není Hayley ! vubec ji tam nepoznávám!
    a klip? jako jo dá se, myslím si ale že mají na víc 🙂
    ale líbil se mi konec klipu !

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com