Rozhovor z Thajska

13. 2. 2013 | Autor: | Bez komentářů |

Paramore mají za sebou první koncert v letošním roce a v rámci turné. Během své návštěvy (10. února) v Thajsku poskytli rozhovor guitarhai.com. Rozhovor má dvacet minut a moderátorka zabrousila i do celkem známých témat, jako je Hayleyina barva vlasů nebo jaké kapely rádi poslouchají. Zároveň se však ptala na pozadí „Now“ a Hayley dokonce zmínila novou píseň! Z rozhovoru se také dozvíte, co budou dělat Paramore o Valentýna. Taylor bude na roztrhání! Celý videorozhovor naleznete přeložený v celém článku.

 

 


 

Překlad: michelle (paramorefans.cz)

Nejprve se vítají…

Pojďme na první otázku. Ta je o tvé barvě vlasů, Hayley.

Taylor: Miluju, když o tom mluvíme.

Pamatuješ si, kolikrát si změnila svou barvu vlasů?

To je nemožné. Měnila jsem ji tolikrát. Neumím to nabarvit tak dobře, aby to zůstalo na vlasech co nejdéle. Nemůžu to jen tak nechat a pak změnit barvu, ale ráda zůstávám u oranžové a červené. Ty jsou mé oblíbené.

A barvíš se sama, že?

Většinou ano, ale mám také kamaráda, ke kterému chodím asi od sedmnácti let, od doby našeho prvního videoklipu „Emergency“ z našeho prvního alba a od té doby mi dělá vlasy. A nám všem dělal vlasy pro videoklip k písni „Now“. Je to velmi blízký přítel, ale je pravda, že většinou se barvím sama. Na tour a tak.

Společně pracujete, společně hrajete, píšete písně. Co dalšího rádi děláte?

Taylor: Ehm. Rádi se díváme na filmy (všichni souhlasí), chodíme na bowling, rádi…

Hayley: …Jíme. Zvlášť thajské jídlo. (Taylor souhlasí a nejpíš říká názvy jídel) Ano, jíme opravdu hodně thajského jídla. Je to o tom, že spolu trávíme opravdu hodně času, hrajeme spolu, protože to prostě rádi děláme a když jsme teď byli dva roky mimo turné, většinu času jsme strávili tvořením alba. Když máme ve studiu pauzu, jdeme na jídlo, na film…To je naše normální rutina.

Taylor: Celkem nudné.

Hayley: Jsme velmi nudní.Většinu času zůstávám v pyžamu, moc nevycházím. Jsme nudní.

Jeremy: Potřebujeme lepší odpovědi. Jako třeba, že každou neděli chodíme na skydiving. (Hayley dodává, že už to jednou zkoušeli) Ano, opravdu jsme to všichni zkoušeli. Zkoušel jsem se z toho vyvléknout, ale Hayley do toho šla, takže jsem si řekl, že nemůžu vycouvat.

Hayley: Jednou jsme hráli v Hong Kongu a navštívili jsme…(obrací se na Taylora o radu) Jak se to vlastně jmenovalo? Velký Buddha? (Jeremy přikývne) Velký Buddha. Mysleli jsme si, že je to něco starověkého. Říkali jsme si: To je něco tak starého a vidíme něco z opravdu historického. Pak jsme si to vygooglili a zjistili jsme, že to bylo postaveno roku 1993. Takže super. Stoupali jsme tam přes dvě hodiny. Bylo to krásné.

Zpět k tvé barvě vlasů. Měníš ji tak často, inspiruje to spoustu kapel (i v Thajsku) a dětí. Všichni si prostě obarví vlasy načerveno, aby vypadali jako ty.

Hayley: Já doufám, že ví lépe než já, co dělají. Protože poslední noc, co jsem si barvila vlasy, jsem použila ty nejlevnější typy barev na vlasy a staré barvy, které jsem měla doma. A tohle z toho vyšlo. Nevím, co dělám, ale je to super. Myslím, že to barvení vlasů a móda obecně je rozhodně pozitivní cesta, jak vyjádřit sama sebe a také je to zábava. Prostě se už teď nemůžu dočkat, až na koncertech uvidím naše fanoušky.

Kdo vás inspiruje?

Hayley & Jeremy: To je dobrá otázka.

Taylor: Inspirujeme se od mnoha lidí a věcí. Vlastně největší naší inspirací je skupina mewithoutyou, kteří nám dělají předskokany. Je to jako splnění snu. Je opravdu ohromné, že máme tu možnost s nimi hrát, máme spoustu společného – odkud pocházíme, co milujeme. Máme rádi spoustu hudebních žánrů. Hayley a Jeremy měli rádi coverové skupiny jako třeba Shock A Con. To nás ovlivňovalo v minulosti, prostě je to všude okolo. Já nevím, lidi…(dívá se na Hayley a Jeremyho)

Hayley: Máme rádi spoustu druhů hudby, filmů a knih. Myslím, že inspirace je něco, co vás zasáhne. Někdy nevíte, odkud to přišlo, zjistíte to až později. Ale rozhodně mewithoutyou, zvlášť od Day One. Je to inspirace hlavně pro mě jako textařku. Jejich hudba je tak mocná. Je to vážně super.

Valentýn. (silné výskání) Jak trávíte Valentýna?

Taylor: Kdy to je?

Čtvrtek.

Hayley: Budeme koncertovat. Strávíme ho s několika přáteli a…to je všechno. Takhle to chodí většinu Valentýnů, ať máme vztah nebo ne, jsme na turné. Pro nás je to normální. Myslím, že je fajn strávit Valentýna s partou cizích lidí a na konci večera se budeme cítit jako rodina.

Jeremy: Dostali jsme nějaké sladkosti.

Taylor: Říkejte mi o tom. Sedmnáct rande?!

Hayley: Taylor bude mít spoustu rande.

Jeremy: Taylor zažije rychlorandění.

Taylor: Ano, je to opravdu vážné.

Mohli byste nám říct více o novém singlu „Now“?

Hayley: Myslím, že „Now“ je jedna z těžších písní na albu a zároveň jedna s velmi důležitou zprávou. Jako kapela a přátelé jsme si prošli spoustou věcí. Mám pocit, že psaní této písně byla úžasná cesta k tomu, abychom si uvědomili, že je stále za co bojovat. Bylo to super. Bylo hezké opět vyjít s albem pomocí písně jako je „Now“. Naši fanoušci by měli vědět, že 100% stojíme za tím, co zrovna děláme. Potřebují vědět, jaké to je a myslím, že „Now“ to kompletně vysvětluje.

Teď když jste v Thajsku, máte v plánu projít nějaká místa, která chcete vidět?

Hayley: Jmenuje se to Grand Palace? Možná bychom mohli navštívit Grand Palace, vzít si na sebe pěkné oblečení, jít dovnitř, pořídit pár fotek. Zatím jsme neměli tolik času, ale doufejme, že dnes nebo zítra před koncertem se projdeme, abychom něco viděli. Je úžasné být tak daleko od domova a poznávat různé kultury. Milujeme thajské jídlo, půjdeme ven a dáme si večeři a užijeme si nějaký čas s naší partou a lidmi z turné. Myslím, že si to budeme pamatovat, ikdyž neuvidíme něco zvlášť pěkného. Jen ten fakt, že jsme tady, je jako sen.

Jeremy: Obvykle ta místa poznáme, až když jsme v tom městě podruhé nebo potřetí, takže to zkusíme zvládnout tady.

Takže tohle je poprvé, co jste tady v Thajsku? Jaký je to pocit? Koncert máte už zítra.

Taylor: Je to šílené. Vyrůstali jsme ve velmi muzikálním městě. Šance, že založíte kapelu…víte…nikdy jsme si nemysleli, že se něco z tohohle stane, jen jsme měli rádi hraní. Je bláznivé, když víme, že nás chtějí i lidé v našem rodném městě vidět hrát naživo. Chtějí nás vidět lidé z celého světa, které jsme nikdy nepotkali. Je to ten nejúžasnější pocit…Je to šílené. Náš manažer nám řekl, že pojedeme do Thajska, bylo to úžasné. Tohle nikdy nezevšední. Byli jsme tak natěšení a vděční, že nás lidé chtějí vidět. Budeme se tedy snažit předvést tu nejlepší show, jakou umíme a pokusíme se potkat tolik fanoušků, kolik budeme moci.

Tohle je velmi zajímavá otázka. Myslíte si, že alkohol a rocková hudba jdou dohromady?

Všichni se smějí.

Jeremy: Dohromady rozhodně ne.

Hayley: Myslím, že by nemělo. Víme z minulých zpráv, že to ne vždy vyjde. Nemyslím, že rock´n´roll, punk-rock a celý ten postoj k tomu je o demonstraci sebe samých, v co vy věříte. Být odlišní a nebát se toho, žít pochybný život. Pití a spousta tetování…Mnoho lidí si to zpočátku myslí, ale jsou tu důležitější věci a já myslím, že hlavní je být odlišní a nestydět se být odlišní.

Ještě tři otázky. Když jste hráli a byli na cestách, co vás nejvíc inspirovalo? Vaše minulé zkušenosti nebo co vidíte, čtete, vidíte?

Hayley: Co se týče textů, tak když nepíšu o něčem, čím jsem si prošla já nebo moji přátelé, něco o čem vím, tak se cítím falešně. Jako by to nebylo opravdové. Většina našich textů je o tom, čím jsme si prošli, co jsem zažila. Mám to ráda. Mám ráda, když si naši fanoušci koupí CD, jako by si brali velký kus toho, kým jsme. Každá ta část je v tom smyslu, že se dostanu do určité situace, na albu je jedna taková píseň, jmenuje se „One Of  Those Crazy Girls“. Dostala jsem sama sebe do příběhu, se kterým jsem byla srovnaná a začala jsem šílet, jako že jsem zlá expřítelkyně. Byla to vážně zábava, nedělám to často, ale dostala jsem se tam, kde jsem chtěla být, chtěla jsem to udělat. Většina inspirace je prostě ze života.

Máte na zítra pro thajské fanoušky nějaké překvapení?

Hayley: Jen ať se přijdou podívat na show. Přijďte a zjistíte to.

Všichni: Překvápko!

Hayley, jak se cítíš, když se tě spousta dívek se obléká jako ty a chce být jako ty. A mnoho mužů o tobě říká, že jsi sexy.

Hayley: Wow. (Kluci ji začnou ovívat) Je to fajn. Já se jen snažím být pravá já a doufám, že když se na mě ostatní dívky podívají, vidí to a že je to doopravdy inspiruje a že budou chtít samy sebe plně reprezentovat. Když jsem byla mladší, měla jsem ráda dívky jako Leah nebo Gwen Stefani nebo Missy Elliot, ikdyž nosila ty velké pytle na odpadky. Měla jsem ráda lidi, kteří nosili odlišné věci. Obvykle „jiné“ neznamenalo pro lidi aktraktivní. Pro mě to není o tom vypadat sexy a atraktivní od okamžiku probuzení. Cítit, že jsem tím, kým mám být – to je důležité.

Nějaká poslední slova pro vaše thajské fanoušky předtím, než odejdete?

Hayley: (dívá se na kluky) Nikdo?

Taylor: Říká něco thajsky, zřejmě jde o to jídlo, o kterém mluvil na začátku. Stále ve vyhledávání, musím si to najít. Dejte mi vědět, nemůžu to najít.

Hayley: Taylor chce (to thajské něco), pomozte nám!

Taylor: Kuře, hovezí, cokoliv.

Hayley: Jsme tak nadšení, že tu jsme. (na Jeremyho) Řekni něco, já pořád mluvím, mám velkou pusu.

Jeremy: Máme vás rádi, jsme natěšení, že tu budeme hrát a teď to můžeme i přidat na seznam míst, kde jsme byli a zahráli. Jsme vždycky vzrušení, když můžeme přidat nové místo na náš seznam, máme radost, že můžeme Thajsko přidat do naší rodiny a…buďte tam!

Děkujeme vám.

 

 

 

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com