Nový rozhovor s Jeremym

16. 2. 2013 | Autor: | Bez komentářů |

Již 17. února zahrají Paramore v Kuala Lumpur v Malajsii. Při této příležitosti poskytl Jeremy rozhovor Penny Wong z JUICE. Poprvé mluví o tom, jaké to je být ženatý. ,,Bylo to super, ikdyž v tom není takový rozdíl.“ Tématu Josh a Zac se v tomto rozhovoru také nevyhneme, ale Jeremy se snaží vidět jejich odchod pozitivně: ,,Taylor [York] určitě zažil svůj největší růst v kapele. Přišel s nějakými opravdu super basovými party, my jsme ho nikdy předtím takhle hrát neviděli. „ V rozhovoru se dále dozvíte, jaké jsou zrovna vztahy v kapele a jak se všichni ohledně nového alba cítí. Překlad rozhovoru naleznete v celém článku.

 

překla: michelle

Hey Jeremy! Nejprve ti chci poblahopřát k svatbě. Jaký byl pro tebe život v manželství?
Děkuji. Bylo to super, ikdyž v tom není takový rozdíl. Já a má žena jsme byli vždy nejlepší přátelé a podporovali jsme navzájem jeden druhého ve všem, co jsme dělali. Oba stále cestujeme a tak, ale byla to opravdu zábava.

Jaký nabrala kapela směr po Brand New Eyes?
Na chvíli to bylo docela těžké období. Byla tu spousta negativní energie, až jsme se dostali do bodu, kdy jsme chtěli všeho nechat. Poté se ale tři z nás rozhodli, že chceme jako kapela zůstat a že nás to nezlomí. Od té doby jsme začali psát a nahrávat hromadu písní a uvědomili jsme si, že je tu světlo na konci tunelu.

Změnil odchod Joshe a Zaca nějakým způsobem proces psaní a nahrávání?
Rozhodně. Za prvé, neměli jsme bubeníka. Je opravdu těžké napsat rockovou píseň bez bubeníka, ale měli jsme dost štěstí na to, abychom měli chlápka jménem Ilan Rubin (bývalý bubeník Lostprophets a Nine Inch Nails), který s námi hrál. Taylor [York] určitě zažil svůj největší růst v kapele. Přišel s nějakými opravdu super basovými party, my jsme ho nikdy předtím takhle hrát neviděli. Fakt, že je předním skladatelem z něj rozhodně vytáhl jeho kreativitu a experimentální stránku. Co se týče Hayley [Williams], byla vždycky úžasná autorka a na tohle album napsala spoustu skvělých textů, které jsou pozitivní i po těch těžkých časech. Má neuvěřitelný talent.

Bude to tři a půl roku od vydání alba Brand New Eyes. Tato pauza byla pro vás tou nejdelší pauzou mezi dvěma alby. Cítíte ohledně tohoto alba nějaký tlak?
No, nikdy jsme nikam neodešli, ale po tom co Josh a Zac (Farro) odešli, potřebovali jsme na chvíli zmizet. Ten čas co jsme měli, byl úžasným způsobem jak nechat usadit prach a trochu se dobít. Opravdu jsme se cítili, jako bychom dostali druhou šanci.

Co tě při tvorbě nového alba, ohledně zvuků i textů, ovlivňovalo a inspirovalo?
Všichni posloucháme odlišné druhy hudby. Nemáme žádnou specifickou kapelu, kterou bychom poslouchali, takže jsme se tak nějak dali dohromady a přicházeli s vlastními věcmi a jen tak hráli, nehledě na to, jak divně nebo hloupě to znělo (směje se).

Rozhodli jste se, že bude nové album nazváno eponymně. Je to proto, že cítíte, že tohle je ten zvuk, kterého jste chtěli s kapelou dosáhnout?
Hayley to zmínila předtím, než nám písně na novém albu připomněly, jak jsme se jako kapela sblížili. U Brand New Eyes to bylo spíše o těžkých časech a neštěstí, kterými jsme jako kapela prošli. Toto album rozhodně definuje Paramore v tom smyslu, že je tvořeno partou nejlepších přátel, kteří chtějí být spolu v kapele. Ty písně jsou mnohem pozitivnější a myslím, že je to dobré prohlášení, že držíme jako kapela spolu. Jsme tu, abychom zůstali.

V únoru budete podruhé vystupovat v Malajsii. Co si o Malajsii nejvíc pamatujete?
Abych byl upřímný, když jsme tu naposledy byli, moc volného času jsme bohužel neměli. Takže opravdu doufáme, že půjdeme ven, objevíme město a zkusíme místní jídlo. Jsem velký fanoušek kořeněného jídla a nemůžu se dočkat, až ho vyzkouším.

Abychom tento rozhovor uzavřeli, co bys rád vzkázal malajským fanouškům?
Rádi bychom všem poděkovali za podporu a už se nemůžeme dočkat, až pro vás budeme opět hrát. Cítíme se tu velmi vítaní, takže jsme rádi, že jsme zpět.

 

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com