DIY: Zpěvačka Chvrches a Hayley o vystupování

10. 8. 2014 | Autor: | Bez komentářů |

Hayley Williams a Lauren MayberryZpěvačky Lauren Mayberry (Chvrches) a Hayley Williams se osobně ještě nepotkaly, ale online na obě strany padají pouze a jen komplimenty. Zástupkyně skotské formace už dříve doporučovala živá představení Paramore a chválila hlasový rozsah Hayles. Jelikož se obě dámy letos představí spolu s kapelami na britských festivalech Reading a Leeds, vybral si je pro své speciální srpnové číslo magazín DIY. Paramore i Chvrches jsou oficiálně tříčlenné formace, a tak srovnání jejich zážitků je určitě na místě. Jedna druhé také položily několik otázek. Níže je přeložená část interview, která byla dostupná na stránkách časopisu. DIY je dostupné kromě tištěné verze i na internetu.

Co je podle vás nejdůležitější na hraní živě?
Lauren Mayberry: Zvuk, spolupráce s kapelou, abychom udělali dobrou show, a lidé, kteří si nás přijdou poslechnout. Všichni jsme zažili dobu, kdy bylo pravděpodobně více členů kapely na pódiu, než lidí v davu, a takový zážitek vás nikdy neopustí.

Hayley Williams: Nejdůležitější je podle mě samotný fakt, že hrajete živě. Nemám ráda, když kapela zní úplně stejně jako na desce, ale zase se mi nelíbí, když neumí zahrát to, co vytvořila. Tvrdě makáme, abychom lidi zaujali. Stejně důležitá je schopnost a touha spojit se s těmi, kteří nás přišli podpořit. To znamená, že vše propojujeme i skrze písničky. Každý koncert se liší, co se týče emocí, provedení a třeba i drobností jako škádlení na pódiu. 

Obě jste nyní členkami tříčlenných formací. Jak to podle vás ovlivní kapelu jako celek?
Hayley Williams: Je to šílené, že po boku Jeremyho a Taylora postupně stárnu, protože touhle dobou už se kamarádíme asi třináct let a cestujeme společně deset let. Když jsme zůstali tři, naše přátelství se zjednodušilo skoro z nutnosti. Museli jsme znovu zjistit, co máme společného, co se nám na tom druhém líbí, co ne… Takže podstata „znovuzrození“ jako kapely spočívala v položení nových základů našeho přátelství.

Lauren Mayberry: Myslím si, že je to pro nás perfektní počet, protože máte méně osob, kvůli kterým něco nedokončíte, a lépe se vám komunikuje.

 

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com