Hayley shrnuje Paramore Deluxe a rok 2014

21. 11. 2014 | Autor: | 4 x komentář |

hayley williams, joy williamsNěkdy je těžké si uvědomit, kolik toho Paramore vlastně za rok stihnou. A ten letošní byl extra produktivní. Propagace eponymního alba jela naplno, kapele se dařilo s novými singly, vystupovali několikrát v televizi, uspořádali vlastní plavbu a spoustu dalších aktivit. Fanoušek si ale automaticky nevybaví stres a komplikace, které se za tak aktivním životem skrývají. A tady přichází na řadu Hayley Williams, aby nám připomněla realitu. V novém blogovém příspěvku se soustředí na shrnutí roku 2014, kde vyjmenovává osobní i kapelové úspěchy a pády a nezapomíná u toho ani na fanoušky.

Druhou polovinu článku pak věnuje novinkám, které přinese Self-Titled Deluxe. Jak už uvedla na Twitteru, zejména kolaborace s Joy Williams na „Hate To See Your Heart Break“ je pro zpěvačku splněným snem. Dozvíme se také něco málo o „Tell Me It’s Okay“ a proč trojice vybrala záznamy z koncertu v Red Rocks. Originál od Hayles si můžete přečíst na Tumblr, celý překlad vás čeká níže.

Ahoooooj,

Trochu se stydím, protože od posledního článku už je to nějaká ta doba. Teď je téměř konec roku a já o něm sotva něco světu sdělila! A že to byl teda pro Paramore rok s velkým R. Taylor, Jeremy a já jsme tak vděční, tak unavení a tak spokojení. Když se zamyslíme nad Self Titled turné v Austrálii, vydáním „Ain’t It Fun“ na jednom z největších popových rádií v zemi, Parahoy a Monumentour… Nevím, jestli jsme někdy prožili rok, po kterém jsme se cítili tak sentimentálně (jako při druhém koncertu na plavbě) A vítězoslavně (jako mít poprvé singl v top 10 v žebříčku top 40) najednou. A pořád se to zlepšuje.

Rok 2014 mě vážně změnil v několika směrech. Asi je to i jeden z důvodů, proč jsem se tolik nesvěřovala na sociálních sítích, jak jsem zvyklá. Dost jsem během toho dospěla a nečekala jsem to, ani to nebylo vždycky zábavné. Od začátku roku jsem si prošla rozchodem, usmířením (JUPÍÍÍÍÍ!), budovala slibný projekt s barvami na vlasy, totálně jej ztratila, onemocněla jsem HODNĚKRÁT na Monumentour a museli jsme rušit koncerty a jednoduše jsem byla unavená. No, to my všichni! Jo a taky jsem si pořídila psa (JUPÍÍÍÍÍ!). Všechno tohle vám říkám proto, že ikdyž to vypadá snadně nebo skvěle na povrchu, vždycky je tu nějaká bitva, ve které je nutné bojovat. Nenechte ji, aby vás svedla z cesty, po které chcete kráčet. Není to o tom, kde si myslíte, že byste měli být nebo kde si podle vás zasloužíte být. Kde chcete být?

Jsem tak naprosto stoprocentně šíleně vděčná lidem, jako jste vy, kteří dali mému, Jeremyho i Taylorovu životu obrovský smysl. Učíme se spolu s vámi. Existujeme současně s vámi. Společně zpíváme. Ale ještě důležitější je fakt, že jsme tu vždy PRO vás. Tohle je ohrané, ach jo… ale nemůžete popírat pravdu. Když to uděláte, ztrácí všechnu svou sílu.

Doufám, že si na konci tohoto roku uvědomíte, jak vás ty těžkosti zformovaly. A doufám, že z těch těžkostí budete těžit to dobré. Vsadím se, že jste díky nim lepší.

O tomhle už víte, ale abychom ještě něco přihodili k roku 2014, necháváme vám tady novou edici našeho eponymního alba. Obsahuje záznamy z naší oblíbené show z Monumentour, která se konala v Red Rocks v Coloradu. Ani jsme neuvažovali o tom, že bychom ty nahrávky někdy použili. Neplánovali jsme to. Jen se nám ten koncert strašně líbil a měli jsme pocit, že to ztělesňovalo tu otevřenost a zábavu, které jsme si užívali přes celé léto. Vybrali jsme hlavně ty písničky, které nenajdete na The Final Riot (kromě „LTFB“, což jsme MUSELI vydat, protože to spojujeme s „Part II“!). Záznamy jsme neupravovali a ačkoliv nejsou dokonalé, jsme absolutně nadšení, že je máme, protože to pro nás byl speciální večer.

Nová edice má taky TŘI b-sides! Možná už jste dříve slyšeli „Escape Route“ a „Native Tongue“, ale v žáááádném případě jste neměli tu možnost slyšet „Tell Me It’s Okay“. Je to super song. Mám radost, že jsme mu konečně našli domov. Předtím se nám z nějakého důvodu na album nehodil. Nikdy jsme ani nedokončili nahrávání! Tohle bude jen demo, které jsme najednou dali dohromady, když Ilan nahrával bubny v Sunset Sound. Já později přidala pár harmonií, Taylor přihodil sem tam kytarovou linku a to je v podstatě všechno! Text je pro mě velmi důležitý a v té v době i velmi pravdivý, co se týče kapely. Možná toho prozrazuju až moc, ale… TEĎ už JE dobré být šťastný.

Ještě je tu duet s Joy Williams (dříve z kapely The Civil Wars) v „Hate To See Your Heart Break“. Vokály jsme nahrály v Santa Monice v Kalifornii asi týden po Monumentour. Joy je moje kamarádka a rádce už od mých dvanácti let. Seznámila jsem se s ní asi po měsíci bydlení ve Franklinu. Ona si žila svůj hudební sen a já přešlapovala na začátku toho svého… (v té době jsem sotva věděla, že za půl roku potkám kluky). Joy pro mě byla ohromným příkladem síly, vytrvalosti, víry a slušnosti po celý ten čas, co ji znám. Vždy jsem chtěla umět zpívat jako ona a dát si s ní duet pro mě ve skutečnosti bylo obrovskou poklonou před tím, jakou inspirací pro mě byla. Taylor a jeho rodina se s Joy znají a ve skutečnosti to byl on, kdo navrhl, že by si s námi mohla zazpívat. Je to poprvé, co s někým oficiálně spolupracujeme jako kapela a jsme vážně vážně hrdí, že to může být člověk, který v Paramore světě zcela rozumí všem aspektům toho, kým jsme. Ať už máte rádi Paramore, Civil Wars nebo jenom fajn písničky… Tuhle si oblíbíte, přísahám!

No dobře, tohle je fakt dlouhé. Psala jsem to TÝDNY. Bolí mě prsty. Už jsem vypadla ze cviku! Nebudu vás dále zdržovat, jen řeknu tohle: máme vás rádi a nemůžeme se dočkat, co nás ještě čeká. Vždycky vždycky vždycky sázíme na vás,

Hayley

 

Komentáře ke článku “ Hayley shrnuje Paramore Deluxe a rok 2014 ”

  1. Apollo

    Opravdu děkuji za překlad , dik za to a ještě víc děkuju Hayley

  2. parahani

    Apollo: Takové poděkování vždy potěší 🙂 Ale hayles články se vždy překládají s radostí, zejména tenhle. Člověk tam najde spoustu krásných myšlenek a věcí k zamyšlení.

  3. Peli

    Parádní článek, ale zkomolený název písně „Heart to see your heart break“ (ve druhém odstavci) mě udeřil do očí v první vteřině. 😀

  4. parahani

    Peli: proboha… díky za opravu. a to ne že bych to po sobě nečetla asi třikrát. ale člověk má trochu tendenci názvy písniček v hlavě přeskakovat, protože přece neudělám v něčem takovém po třicátém napsání chybu, že… 😀

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com