Misery Business – info

30. 5. 2011 | Autor: | 10 x komentář |

Tak po pravdě, kolik z vás začalo ujíždět na téhle kapele právě díky tomuhle songu??? 😀

Máme tu každotýdenní informační koutek o písni Paramore – tentokrát je tady MISERY BUSINESS. 🙂


Máte oblíbené verše, video, audio či něco jiného vztahující se k téhle písni? 🙂 V komentářích čeká dost místa 🙂

 

„Misery Business“ je skutečný příběh. Je to v podstatě o mě, dívajíc se na někoho, koho velmi miluju, jak mi ho přebírá tahle děsná holka a pak mé včlenění do situace a vmetení jí to do tváře. Když jsem psala tenhle text, rozhodně jsem se trochu styděla, protože je to tak upřímná píseň a já si říkala „Wow, je těžké tohle říct mým přátelům“, ale jak to bylo venku, byli na mě opravdu pyšní, protože si myslím, že viděli, jak byla ta píseň pro mě osvobozující a byli prostě rádi, že jsem se do toho mohla vcítit.

Kerrang, květen 2007

 

Pracovní název songu byl „Mexico“.

 

Hayley o tom mluvila na LJ, když píseň nahrávali:

teď, malá informace o nahrávce, kterou nedostanete nikde jinde, než tady…(heh) v pondělí tady přišla kapela lidových hudebníků (mariachi band), zahráli jejich verz riffu, který je v nové písni; pracovní název „Mexico“. jestli to vyjde, uslyšíte ji na albu.

LJ, March 21 2007

 

Hayley na začátku říká „hit that, hit that snare“

 

Tato píseň byla inspirována článkem „back from the almost dead“/“zpátky z téměř záhrobí“ na LJ kapely, kde fanoušci mluvili o tom, za co se nejvíc styděli. Hayley uveřejnila slova písně na LJ 9.dubna 2007.

 

Video bylo natočeno 16.dubna 2007 na Redesa High School v Kalifornii. press release.

 

Někdo natočil kapelu, když filmovali:


BEHIND THE VIDEO OF MIZ BIZ:


Existují dvě verze klipu k miz biz – ta oficiální:


a alternativní, jen s kapelou:


 

Brent: Proč jste si jako první singl vybrali „Misery Business“?

Josh: Protože je to má oblíbená píseň. Kapela dělá, co já chci!

*smích*
Hayley: Ne, vážně…dost dobře reprezentuje zbytek alba. A je vážně intenzivní…je to rozhodně nejpřímočařejší píseň, co je na celé desce…a já si myslím, že bylo důležité vynést na světlo upřímnost.

Jeremy: Myslím, že zní trochu jako z našeho starého alba, ačkoliv…Nevím…co se to snažím říct?

Hayley: Počkej, jo…nechápu to…

Jeremy: Tak dobře, ne…je to prostě energická píseň, která představuje nás jako kapelu a album…a je v ní hodně emocí, což je další věc, co máme rádi a takové ty věci…Já nevím – Myslím, že tu není lepší song, se kterým bychom mohli začít.

Hayley: Já taky ne.

ParamoreFans.com Interview, May 2007

 

O písni se hodně mluví v tomto videu:


Hayley na show v Pomoně (29.9.2009) ztratila hlas a fanoušci tak Misery Business odzpívali za ni:


Asi v roce 2009 také kapela začala na pódium zvát fanoušky, aby si zazpívali bridge:


Nebo aby si zahráli na kytaru:


DALŠÍ VIDEA:





 

 

Komentáře ke článku “ Misery Business – info ”

  1. poli

    tady není co zatloukat 🙂
    97X Green Room jsem je viděl a slyšel poprvý a tim začalo celý to parašílenství 😀

  2. Bukwice

    Úžasný song, první song co jsem si od nich zamiloval. jinak 6odkaz z vrchu … Bože to je Josh … co to má za vlasy? O.o

  3. TyKytka

    Byl to první song, který jsem od nich slyšela. Taková moje srdcovka, vždycky bude na prvním místě. A o tom koncertě v Pomoně Hayley psala, že když jí odešel hlas a fanoušci zpívali za ni, seděla v backstage a brečela. Úplně ji chápu, asi by mě to taky rozbrečelo 😀

  4. parahani

    jo, o tom vím, jak psala, že seděla v backstage a brečela..asi to najdu a ještě to atdy k tomu přihodím 🙂 bylo to skvělé, jak ti lidi zpívali :))

  5. TyKytka

    dej vědět kdybys to nemohla najít, mám to schovaný 😉 brečela jsem jen když jsem to četla

  6. dominikaSV

    možem sa spytať kde to je že sedela v backstage a plakala….lebo ja to nemožem najsť a rada by som si to prečitala:)

  7. parahani

    bylo to v pomoně, hayley o tom psala v příspěvku na první výročí brand new eyes 😉 nakonec jsem ho tu nepřekládala, protože není s misery bussines nijak spojen, jen je tam zmíněna, že zrovna při ní seděla v backstage 😉 ale jestli chceš, můžeš si ho přečíst tady: http://www.paramore.net/blog/1-year-anniversary-of-brand-new-eyes/ 🙂

  8. michelle

    Jé, Misery Business miluju:D Asi jako většina jsem tu píseň slyšela jako úplně první song od Paramore …Hráli to na MTV Europe a já jsem prostě nedokázala přepnout a musela jsem si počkat na jméno té kapely. V duchu jsem si samozřejmě říkala: „Ta holka má dost dobré vlasy!“:D

  9. ell=)

    Který verš v téhle písničce miluju???…“…Second chances they don’t ever matter,people never change…“ ♥ Jedna z mých nejvíce oblíbených písniček od Paramore..♥ =)

  10. Ywett

    No jo,já už jsem čekala nějakou dobu,až se tu objeví – a už.Myslím,že každý z nás, ten nejvěrnější fanouš Paramore,tenhle song má postavenej uplně nejvýš. – “znáš Paramore?Ne – ale znáš Misery Bisiness !? No jasně týjo “ – 😀 takhle to bylo u mě uplně na začátku, a po té více lidí,co jsem se ptala.Tahle písen je prostě poznávácí symbol ;))
    Paramore jsou moje lásky kvůli jejich hudbě.Můžete mít rádi milion skupin a od nich nespočet písní,ale po čase,po té co si nějakou písen pustíte trilionkrát,se ohraje a v extrému začnate být na ni alergická. – Takhle to nemám u žádné z písní od Paramore.A v tom ta moje láska,zamilovanost je :DD
    MB je prostě písen,která mě dostane do varu,při které ze sebe dám všechnu energii a zároven plno energie dostanu zpět do sebe.

    Videa jsou skvělý všechny.Miluju všechny videa ze zákulisí,a ještě když jsou tam některé vtipné scény.Jako třeba když Hayley se pokoušela té frajerce vyndat vycpávky z výstřihu 😀