Tour deník Hayley Williams část 2: Hong Kong!

24. 8. 2011 | Autor: | Bez komentářů |

Hayley během turné píše pro online magazín PaperMag a nyní je tu další příspěvek z jejího deníčku. V tom prvním se rozepsala hlavně o Warped Tour (kdo prošvihl, článek je i s překladem ZDE) a v nejnovějším je rozebrána návštěva Číny v rámci jejich turné. Článek naleznete v originále spolu s fotkami od Lindsey Byrnes TADY, překlad bude později. už je také hotov.

Tour deník Hayley Williams část 2: Hong Kong!

Hong Kong, Čína. 11-14.srpna

Před pár dny jsme odstartovali naše snad nejkratší turné v Hong Kongu. Rychle se stal jedním z mých oblíbených měst na mém nepochybně dlouhém seznamu oblíbených měst. Po 14 hodinách nasávání recyklovaného letadlového vzduchu jsem zjistila, že hned po příletu bych byla k ničemu, ale všichni jsme se dobře vyspali a byli jsme přichystáni se bavit. Naše velká skupinka procházela městem a našla dost dobrou restauraci s thajským jídlem. Stáli jsme u vchodu asi 10 minut a rozhodovali se, jestli naše první jídlo v Číne bude opravdu thajské jídlo nebo ne. Všichni nakonec souhlasili, že Čína je blíž k Thajsku než k Americe a z toho důvodu to bude MNOHEM lepší, než na co jsme byli zvyklí. To rozhodně bylo a byli jsme se sebou dost spokojeni. Odešli jsme a ještě se trochu procházeli. Dala jsem si ananasovo-mangový tapiokový čaj a potom, samozřejmě, jsem našla malinký obchod se šaty. Skončila jsem nad těmi nejlevnějšími a nejlepšími tílkovými šaty s potiskem hrudního koše. Měla jsem s sebou kluky, kteří mě přemluvili, ať si je koupím, takže jsem se necítila tak provinile, že si kupuju něco pro sebe dřív než suvenýry pro kamarády a rodinu. Moc mě podporovali a já si říkala „Yay.“

 

Další den byl správně dobrodružný. (Když o tom mluvíme, kouká ještě někdo na Adventure Time With Finn and Jake? Ano? Skvěle). Kluci a já a pár lidí z naší tour rodiny vyrazili najít lanovku, která vás vyveze nahoru k tomu obrovskému Tian Tan Buddhovi v Ngong Pingu. Šli jsme pár mil, jeli vlakem asi půl hodiny a dostali se do Ngong Pingu. Rozhodli jsme se jet lanovkou se skleněnou podlahou což, kdybyste se mě zeptali, bylo neuvěřitelně lehkomyslné rozhodnutí. Byl to jeden z nejvíce dechberoucích výhledů, co jsem kdy viděla…ale pak jsme uslyšeli skřípavý, zpomalující zvuk, který vycházel z naší lanovky a já si byla dost jistá, že jsem dcerou smrti. Spoiler: Jsme stále naživu, takže všechno bylo v pořádku. Pod námi byly vodopády a ty lesy a hory byly tak zelené, bylo jo jako z Pána Prstenů! Kdyby se mi z myšlenky na to, že visíme na tenkém laně z oblohy, nechtělo brečet, tak bych tu lanovku nikdy nechtěla opustit.

 

Konečně jsme se dostali ke vchodu do kláštera Po Lin a k Velkému Buddhovi. Mezitím, co většina kluků vyběhla až nahoru po strmých schodech k Buddhovi, já se ploužila za nimi a koukala po cestě po všech suvenýrech a malých obchůdcích. Koupila jsem si kimono a milión věcí, které vezmu mým milovaným domů. Potom, co jsme všichni obdivovali klášter a neuvěřitelně obrovského Buddou, říkali jsme si, jak je tohle všechno asi staré. Všichni byli tak nadšení, že můžou navštívit nové místo a vidět kousek z jejich historie než jen backstage jednoho z koncertních prostor. Později, bez pomoci Googlu, jsme zjistili, že ten Velký Buddha byl postaven v roce 1990 takže…jo…tolik asi k starověké historii. No, Taylorovi a mě nebyli ani 3 roky, takže co my tak víme o těchto věcech? Vážně.

 

Jakoby tohle všechno nebylo naprosto nejlepší, náš první koncert v Hong Kongu byl úžasný! Byl to dobrý pocit být tak daleko od domova a cítit se tak vítán. Ten dav byl tak hlučný! Jestli znám aspoň trochu naše fanoušky, vím, že někdo z toho koncertu toto právě čte. Takže jsem chtěla říct děkuji za nás všechny. Byl to tak úspěšný první výlet do Číny a nemůžeme se dočkat, až se zase vrátíme.

Tak se podívejte, zase jsem napsala něco dlouhého.

Hayley


 

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com