Hayley o práci na albu

8. 11. 2012 | Autor: | Bez komentářů |

Poslední čtyři měsíce trávila kapela Paramore ve slunném Los Angeles, kde společně s muzikantem a producentem Justinem Meldal Johnsenem nahrávali písně pro čtvrtou studiovou desku. Nyní je tento proces dokončen, ale rozhodně to neznamená, že album může rovnou vyjít. Momentálně bude procházet mixáží a následně se bude celkově ustalovat podoba, zvuk a vše okolo (tzv.mastering).

Nedávno nás na Twitteru Paramore informovali, že mixování desky má na starosti jejich velký vzor Ken Andrews. Právě o něm Hayley píše ve svém novém příspěvku na Tumblr a Livejournalu kapely. Na druhé jmenované „blogovací“ sociální síti také Hayles chvíli po zveřejnění článku zodpověděla pár dotazů fanoušků, a tak jsme se mohli dozvědět, že:

  • Nové album má už „jistým způsobem nějaký ten název“.
  • Kapela neví, jestli budou již na Soundwave festivalu hrát nové písně, ještě nezačali zkoušet.
  • Ještě si nejsou jistí, kdo bude dělat mastering desky, Taylora toto velmi zajímá, ale musí se poradit s producentem. Vše se ale rozhodne již brzy.
  • Nahráno je mnoho písniček, ale neví se, které se dostanou na album. Všechny ale budou určitě vydány, ikdyž na desce neskončí.
  • Data koncertů budou ohlášena ojediněle, stále není naplánován celý koncertní rok.
  • Datum vydání nové desky kapela nechává na labelu Fueled By Ramen.
  • Všechny tři členy kapely osobně velmi zasáhl hurikán Sandy, a tak jsou v jednání s Ryanem Russellem (fotograf) o vyvěšení několika starých věcí na Internet k prodeji. Sami (mimo kapelu) také přispěli na pomoc zasaženým oblastem.
  • Nejsou si jistí, jestli singl z nového alba vyjde do konce nového roku, ale už to nebude dlouho trvat!
  • Hayley nedokáže popsat, jak vlastně deska zní, ale vše kolem ní je velmi vzrušující. Je to jejich „největší a nejmilovanější dítě“.

Celý článek je k přečtení na uvedených stránkách, na překladu se pracuje. 21:30 – překlad je hotov a najdete ho v celém článku.

Jeden týden.

autor: Hayley Williams
překlad: parahani

Jeden týden, který si stěží pamatuji, protože jsme dokončili nahrávání alba. Používám slovo „dokončili“ lehce nadneseně, protože i při tom, jak tady tohle sepisuji, poslouchám jeden z nedokončených mixů jedné z našich nových písní. Já a kluci toho musíme ještě hodně odsouhlasit – vzhled alba, odborníky na sjednocení zvuku…už vás to nudí?

No, nechte mě vám říct něco, z čeho máme všichni ohromnou radost. Jsme neskutečně poctěni tím, že na našem čtvrtém albu můžeme pracovat s dalším z našich idolů…a jakoby tento proces nebyl už tak neuvěřitelný…Ken Andrews z kapely Failure/Year of the Rabbit/ON (skupiny, které jsou jedny z těch, co nás nejvíce inspirovaly/ovlivnily nás jako kapelu) pro nás dělá mixáž našeho alba! Mezi Kenem, JMJ (producent alba, pozn.) a Rogerem Manningem,  Jr. (člen skupiny Beck, pozn.) jsme svým způsobem v muzikantském nebi. To množství talentu, které právě proniká do toho, čeho jsme součástí, je pro nás jako hudební fanoušky tak inspirující. A co se týče kapely, je to pro nás pokořující. Pokud neznáte nic z tvorby těchto mužů, prosím, udělejte sami sobě tu laskavost a použijte Google, abyste vyhledali a objevili, co každý z nich jednotlivě vytvořil. A pokud máte zájem slyšet album, které stálo u zrodu Paramore…tak běžte a kupte si „Fantastic Planet“ od Failure.

A pokud jste znudění nyní, tak do budoucna nemáte žádnou šanci.

Takže co teď? V podstatě budeme ještě chvíli „offline“ a „online“ , zatímco se budou dávat dohromady veškeré kousíčky, které (snad) budou ve vašich rukou než se nadějete. Jen na to myslím a točí se mi hlava. V tom nejlepším slova smyslu. Jako při první puse, prvním koncertě, když poprvé uvidíte menu v Cheesecake Factory…takové točení hlavy myslím. Je to kolik, 3 roky, co jsme vydali album? Žít doma samotná se svými myšlenkami je fajn a tak, ale mám pocit, jako by se mi mozek uvnitř hlavy zvětšoval. Myslím, že kromě vaření a spravování vyrobených papírových dekorací Marty Stewart na každé roční období, musím něco dělat. Bleeee domestikace. (Pojeďme na turné, prosím!!!)

– hayley

 

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com