Interview s Hayley pro Examiner

11. 8. 2013 | Autor: | Bez komentářů |

Rozhovorů s Paramore není nikdy dost a v téměř každém se dozvídáme další střípky z tvorby nejnovější desky Paramore nebo z příprav amerického podzimního turné, které startuje již 15.října. Nejnověji se jedná o interview s Hayley Williams pro web Examiner.com, kde se zpěvačka rozpovídala o výběru písní pro novou desku, systému psaní s Taylorem nebo například o songu „Daydreaming“.

Redaktor Marcos Papadatos také zmiňuje nadcházející koncert v Madison Square Garden, což je pro kapelu velkou událostí a Hayles právem neskrývá své nadšení. Co se týče plánů do budoucna dodává, že „budou prostě už navždy na turné“. Přeložený obsah příspěvku najdete v celém článku.

O výběru písní pro novou desku:
Pro toto album jsme napsali více písní, než pro jakékoliv předešlé. Šílené na tom bylo to, že jsme se zamilovali do každé z těch písniček. Takže jsme k tomu museli přistupovat asi takhle „bez které bychom možná mohli žít“ verzus „které písně jsou dost dobré“. Myslím si, že mít takový problém nebylo špatné. Nakonec jsme vynechali dvě, které jsme vydali jako B-sides a pak je tu stále pár potulujících se demo verzí.

O psaní muziky s Taylorem:
Taylor s námi spolupracoval již dříve na pár písničkách, ale tentokrát to bylo jen on a já. Hodně jsme se báli, že nám nic nebude vycházet. Oba jsme si velmi brzy uvědomili, že žádná „správná“ cesta tady není. Nejvíce mě inspirovaly nahrávky, které vytvořil a jeho kytarové melodie, ty se velmi lišily od věcí, podle kterých jsem psala dříve. Vytlačilo mě to z mého pohodlí, byla jsem nadšená a dalo mi to nový pohled na věc. Textově se vždy nechávám inspirovat životem. Jsem vtažena do monotónnosti denního života, smutku a všeho toho napětí a pak jsou tady momenty, kdy toto všechno odchází a my jsme konečně na chvíli šťastní.

O Daydreaming:
Píseň je jednoduše o jiné realitě, kterou si vysníme. Každý má své momenty jako Disney princezna, i kluci, kteří žijí jeden normální a pohodlný život, ale jejich srdce se natahuje po nečem jiném, a tak o tom začnou zpívat.

O nadcházejícím americkém turné:
Bude to největší turné, co jsme kdy jeli. Chceme posunout laťku o kousek výš. (Podle Hayley se bude turné skládat z nového setlistu a také z větší produkčních prvků a snad i větších davů.)

O plánech do budoucna:
Budeme mít nový singl a také videoklip. Co se týče cílů, mohla bych říct, že vyhrát Grammy by bylo úžasné, ale nemůžu, nechci to zakřiknout.

 

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com