Interview s Jeremym pro MikeyMoscow.com

25. 1. 2014 | Autor: | Bez komentářů |

jeremy davisParamore navštívili minulý rok Evropu hned dvakrát – v červnu a v září. Při prvním turné se objevili zejména na festivalech a jedním z nich byl i Park Live v Moskvě. Kapela tak poprvé navštívila Rusko a koncert zakončoval jejich první výlet přes Atlantik s novou deskou. Pro ruskou verzi časopisu Rolling Stone v té době vznikl rozhovor s Jeremym, který byl v anglické podobě uveřejněn až před nedávnem a my vám tedy nyní přinášíme jeho překlad. Redaktor mikeymoscow.com Mikhael Agafonov provádí basáka Paramore „dějinami“ kapely. Dozvíme se tak, kde Jerm pracoval, když odešel v roce 2005 z kapely, jak se dostali mezi celosvětově známé kapely nebo co je vedlo k přestávce mezi alby. Více v celém článku.

Je to více než tři roky, co vyšlo vaše poslední album. Co jste se za tu dobu naučili? Byla ta přestávka nutná?
My muzikou žijeme, takže nevystupovat takovou dobu bylo pro nás dost těžké. Ale bylo fajn se dostat domů a žít trochu normálním životem. Jsme pořád na turné a nikdy s rodinou, takže to bylo milé – chovat se jako obyčejní lidé, koukat na filmy a seriály, když mají zrovna premiéru. Normálně se na všechno díváme na DVD a teď jsme si mohli sednout a sledovat to normálně v telce. Bylo to trošku nudné, ale jinak super.
Když jsme začali nahrávat, měli jsme hodně nápadů a plánů. Měli jsme radost, že můžeme použít věci jako gospelový sbor nebo smyčcový orchestr. Bylo dost času pro experimenty a zkoušení nového.

Ulevilo se vám, když se z nové desky stal hit a fanoušci všechny ty experimenty přijali kladně?
To jo. Zrovna jsme o tom nedávno mluvili. Když tak dlouho pracujete na albu a pak ho předáte ostatním, je to dost děsivé. Hodně jsme tomu věnovali. Tohle bylo poprvé, co jsme nahráli album a několik měsíců jsme ho ještě nevydali. Ale teď je venku a mimo naši kontrolu. Což je zvláštní pocit. Uleví se vám, že nejste jediní, kdo ho má v rukou. Je to super.

Velkým krokem pro Paramore byl song ve filmu Twilight. Chtěli byste se objevit na nějakém dalším soundtracku?
S Twilight to byl fajn experiment. Ve skutečnosti nás požádali, jestli nahrajeme nějaké písničky pro další díly, ale rozhodli jsme se, že nechceme být „domácká Twilight kapela“. Náš song „Monster“ se objevil v nejnovějším díle „Transformers“ . Plánujeme, že bychom byli součástí dalších soundtracků, je to fajn. Filmy jsou něco většího než tvorba desky.

Když Paramore začínali, pro komunikaci s fanoušky tu byl jen MySpace. Teď máte Twitter, Instagram a kdo ví, co ještě. Myslíš si, že je důležité tyhle sítě používat?
Na začátku tu pro sdílení muziky a kontakt s lidmi byl vážně jen MySpace. Aktuálně je tolik způsobů, jak se s našimi fanoušky spojit a je to pro nás vážně důležité. Neřekl bych, že mi to na Twitteru nějak jde, protože mě zrovna často nenapadá, co skvělého tam napsat. Ale když chci něco říct, že dobré, že existuje místo, kde se můžu vyjádřit. Pro práci a fanoušky je Twitter skvělý.

Co se vlastně stalo v roce 2005, kdy jsi na pět měsíců opustil kapelu? A vzhledem k tomu, jak se teď kapele daří, jsi rád, že ses vrátil?
Haha, no jasně. Odešel jsem z kapely už hodně dávno, ale bylo to na tak dva nebo tři měsíce. A bylo to hrozné! Nenáviděl jsem, že trčím doma. Pracoval jsem jako poslíček s pizzou. Takže jsem byl vážně rád, že jsem se vrátil a oni mě vzali zpátky. Nechtěl bych rozvážet pizzu, když se kapele takhle daří.

Takže nejsi ten, kdo teď všem kupuje pizzu?
Pizzu kupuju, ale nechtěl bych to mít jako povolání. Vlastně to byla sranda, byl jsem strašný. Šlo mi to dost špatně s penězi – pamatuju si, že jsem lidem špatně vracel a platil jim za ty pizzy. Prostě jsem byl hrozná donášková služba.

Paramore se na vrchol dostávali postupně – s každým albem o trochu výše. Věřil si vždycky, že to dokážete?
Myslím si, že každá kapela tvrdě dře, aby se dostala co nejvýše. A stát se celosvětově známou kapelou stojí hodně sil. Musíte takové sny a cíle mít. Vždy se toho snu držet. My nevěděli, že z nás bude úspěšná kapela. Hrajeme společně už deset let a strašně to letí, ale chtělo to naše neustálé nasazení a fanoušky a jejich oddanost. Ikdyž nás opustili dva členové, fanouškovská podpora byla neuvěřitelná. Takže pokud chcete být úspěšní, musíte tomu věnovat celý svůj život. Dát do toho opravdu všechno. Chce to hodně práce, ale je to zábava.

Který koncert byl zatím tím nejlepším?
Nedávno jsme hráli ve Finsku. Pódium bylo umístěno na pláži. Když Hayley mluvila k fanouškům, řekla jim, že až napočítá do tří, mají běžet do vody. A tak se všichni rozběhli a zbytek koncertu se plácali ve vlnách. Tyhle podivné zážitky udělají s koncertu něco speciálního. Budu si to vždycky pamatovat.

A nakonec – máš nějakého favorita v aktuálním top 40 žebříčku, kromě Paramore?
V Top 40 je plno dobré muziky. Třeba Macklemore je fajn.

 

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com