Rozhovor s Hayley pro STL Today

14. 7. 2014 | Autor: | Bez komentářů |

hayley, monumentourKapela momentálně křižuje Spojené státy spolu s Fall Out Boy, ale ani během turné se Hayley nezbaví mediální propagace. Naplno totiž stále probíhá promování aktuálního singlu Ain’t It Fun, který vévodí Billboard žebříčku. Právě úspěchem této písničky začíná interview pro STL Today, online verzi St.Louis deníku. Redaktor Kevin C.Johnson se dále ptal na proces tvorby pro album „Paramore“, soupeření s FOB na jednom pódiu a také nový materiál, který již mají Hayley, Jeremy a Taylor v šuplíku. A jaký je názor zpěvačky na sociální sítě? Celý rozhovor naleznete přeložený pod perexem.

Byli jste překvapení úspěchem Ain’t It Fun?
Já jsem extra překvapená. Ale mělo by to být vždycky překvapením. Nikdy byste neměli předpokládat, že ze singlu bude velký hit nebo že bude úspěšný. Ale u téhle písničky nás to dostalo. Připisuju to faktu, že jsme u ní dost riskovali. Tvořili jsme ji s nadšením a byla to jednoduše zábava. Má to naše zanícení a doufám, že to v ní jde slyšet. Lidé s tou energií sympatizují. Příběh je podán sarkasticky, ale na druhou stranu to inspiruje mladé lidi, aby se vydali do světa po svých. A mě to pomohlo dostat se přes to období změny.

Řekneš pár slov o vašem albu?
S touhle deskou se pro nás pojí skvělá jízda. Pomohla nám se znovu spojit s velkou částí fanoušků, kteří nás sledují už déle a taky vyzkoušet nové věci. Například, když jsme promovali „Still Into You“, dostali jsme se dál, než kdy jindy a s „Ain’t It Fun“ to pokračuje.

Jak probíhalo nahrávání „Paramore“?
Ten proces probíhal rozhodně dost dlouho. Jakmile jsme ztratili dva členy kapely, nejenže jsme to prožívali emocionálně, ten smutek, hněv a zmatení, bylo to jako na houpačce, ale v tu chvíli jsme si uvědomili, že stále chceme dělat muziku. Tohle samotné zabralo dost času, než jsme začali tvořit. Znovu jsme se museli poznat jako lidé. Jeremy a Taylor a já jsme se scházeli, koukali na filmy a vařili. Chtělo to strávit nějakou dobu společně, než jsme vůbec šli do studia. Bylo pro nás důležité, abychom se navzájem podporovali a znovu „zažehli“ tu jiskru. Takový proces objevování. Neřekli jsme si, na jakém stylu alba budeme pracovat. Prostě jsme to nechali tak, ať se děje, co se dít má.

Jsou teď Paramore jiní?
Změnili jsme se ve smyslu, že nejedeme po rovné, vyznačené stezce. Rozšířily se nám obzory. Prolomili jsme zdi, ať byly jakékoliv. Nemusíme splňovat očekávání někoho jiného. Nemyslím si, že ještě existují nějaká pravidla.

Připojí se Paramore na pódiu k Fall Out Boy?
Když jsme dávali turné dohromady, mluvili jsme o tom, jak vše bude probíhat, pořád. Na všem jsme chtěli spolupracovat. Takže by mě nepřekvapilo, kdyby se toho na turné stalo víc. Fall Out Boy jsou skvělí. Je s nimi zábava. Když jedeme společné turné, je to hodně o organizaci, ale je super moci tohle sdílet s lidmi, o kterých víme, že taky předvedou úžasnou show. Takže k té kolaboraci – asi by se měla uskutečnit, ale kdo ví. Nesmíte prozradit úplně všechno.

Chápete to jako soupeření s Fall Out Boy?
Jakékoliv soupeření je bráno jako přátelské. Těším se na to. Pro nás to znamená udělat co nejlepší Paramore show. Vše musí být lepší, než minule… Pokud obě kapely nepředvedou to nejlepší, křivdíme fanouškům.

Co můžeš prozradit o setlistu?
Je to dost šílené, když musíte napasovat tolik písniček do určitého časového limitu. Jak zahrajeme všechny singly a všechny ty, které potěší starší fanoušky? To, co jsme dali dohromady, se mi vážně líbí. Bude to výbušné a zajímavé pro kohokoliv, kdo náš koncert navštíví.

Co chcete, aby si fanoušci z vašeho turné odnesli?
Je to o zanechání nějaké stopy. Pokud se na pódiu nespojíme s lidmi a když se jim koukáme do očí, tak v nich nezanecháme určitý pocit, tak nám uniká důvod, proč máme kapelu. Chceme je bavit a předvést skvělé představení, hrát na vrcholu našich možností, ale někdy je ještě důležitější to, co se děje mezi písničkami. Celý ten důvod, proč chodit na koncert, je ten, že si odnesete jistý názor, kdo ti umělci jsou a co přináší za poselství.

Začali jste už tvořit materiál na novou desku?
Paramore rozhodně píší. Ale nikdy nevíte – můžeme nahrát pět písniček a říct, že nejsou dost dobré, vrátit se a vylepšit je, napsat celou kupu nových. Ještě jsme nenašli přesně ten způsob, kde bychom se cítili pohodlně.

Je možné existovat jako kapela bez sociálních sítí?
Je to možné, ale nedoporučovala bych to. Už jsme na Twitteru ani nevím jak dlouho, i já osobně. Je to opravdu důležité. Vždycky jsme se soustředili na spojení s našimi fanoušky a občas nemáte čas si sednout tak, jak to bývalo v šestnácti, sedmnácti nebo osmnácti a napsat dlouhý příspěvek na blog o tom, co se děje. Pro mě je těch 140 znaků lehký způsob, jak lidem říct, co se zrovna koná. Ale je možné existovat bez sociálních sítí, pokud jste jistým typem kapely. Ale my bychom tím dost trpěli.

 

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com