Interview s Hayley pro The Guardian

19. 7. 2014 | Autor: | Bez komentářů |

hayley williams, readingPo letošním veledlouhém turné s Fall Out Boy se Paramore přece jenom ukáží i v Evropě, a to již tradičně na festivalu Reading & Leeds. O této návštěvě se Hayley pobavila s redaktorkou Emily Mackay pro magazín The Guardian. Kapela pojede do Anglie  poprvé jako jedna z headlinerů celé akce, pódium bude sdílet s legendami Queens of the Stone Age.  Zpěvačka ale připustila, že by asi nebyl nejlepší nápad se s rockery potkat, protože by jim s Jeremym a Taylorem dýchali za krk jako šílení fanoušci. Interview se také vrací k plavbě Parahoy nebo zážitkům z Warped Tour. Překlad je pro vás nachystán níže.

To, že spolu-vedete Reading & Leeds se pro vás zdá se ideálně hodí; rock, ale ne úplně.
Je fajn s tím festivalem vyrůstat. Myslím si, že fanoušci, kteří nás tam viděli začínat, si nás rádi přijdou poslechnout na hlavní pódium. Na  Reading & Leeds se vážně cítím jako doma. Teda samozřejmě jsem strašně nervózní, protože pokaždé, když jste ohlášeni jako hlavní hvězda, je to dost psychicky náročné.

Myslíš si, že budete mít čas si někam zajít se spolu-headlinery Queens of the Stone Age?
Nevím, jestli by si to oni zrovna přáli, protože všichni v kapele jsme jejich velcí fanoušci. Jenom bychom na ně zrychleně dýchali.

Máte nějaký opravdu zapamatovatelný zážitek z festivalu?
Nakonec jsem si na počest toho dne nechala udělat tetování – bylo to v Clevelandu na Warped Tour 2007. Měli jsme vystupovat, ale celý den byly bouřky. Byla z toho šílená bouře, padaly věci, každý se snažil utéct. Ale ti lidé, co se na nás přišli podívat, se ani nehli. Křičeli ‚my nepůjdem! my nepůjdem!‘. Ten den pro mě hodně znamenal. To na festivalech miluju – nikdy v podstatě nevíte, co se stane. Mám tu spontánnost ráda. Tetování jsem si nechala udělat na Warped o dva rokypozději. Mám jej za levým uchem a je to obláček s bleskem a nápisem ‚WARPED!‘

V březnu jste uskutečnili plavbu Parahoy, což muselo být parádní.
To rozhodně bylo. Nevěděla jsem, co od toho čekat.  Říkala jsem si ‚to jako znamená, že už jsme tak staří, když organizujeme plavby?‘.

Měli jste chuť zahrát nějakou námořnickou píseň?
Vážně jsem chtěla na pozadí příchodu pustit Come Sail Away. Celé to do toho nadesignovat. Ale ne, nic z toho jsme neprovedli, ikdyž bych ráda. Taylor celou dobu nosil košile s havajskými motivy. Ale myslím, že se nám povedlo z toho neudělat nějaké klišé, ale zároveň si ze všeho dělat srandu. A ty dva koncerty, co jsme na palubě odehráli, se řadí k mým nejoblíbenějším za posledních čtyři-pět let – hlavně ten druhý, kde jsme hráli těžší věci.

Přivezete do Reading & Leeds nějaké starší pecky?
Mám pocit, že na festivalech vždycky chceme hrát rychlejší písničky. Ale když jsme to teď dotáhli až na headlinery, máme zodpovědnost ukázat všechny naše stránky. Je super, že před Reading & Leeds jedeme turné s Fall Out Boy, budeme mít natrénováno a můžeme vytvořit setlist, který se snad bude zamlouvat všem fanouškům. Budeme doufat, že i lidé, co o nás nikdy neslyšeli nebo nám nechtějí dát ani šanci, si řeknou ‚wow, tihle vážně vědí, co dělají‘ nebo ‚na tomhle vážně hodně pracovali‘. A to jediné bych si přála! Miluju přetahovat lidi na naši stranu. Pokud se na nás nejdou přímo podívat, chci, aby odcházeli alespoň s pocitem ‚hej, to vůbec nebylo špatný‘ nebo ‚bylo to senzační‘. Líbilo by se mi to první i druhé.

 

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com