All We Know Is Falling slaví a 8 kapel vzpomíná

25. 7. 2015 | Autor: | 1 x komentář |

617IQn9VtPLPřed deseti lety, 26. července 2005, vydala malá nashvillská rocková kapela Paramore své debutové album All We Know Is Falling. V tehdejším složení Hayley Williams, Josh Farro, Zac Farro a Jason Bynum získávali první fanoušky a pouštěli do světa své první videoklipy. Ačkoli se od té doby změnila spousta věcí, od samotného složení kapely přes styl hudby až po základnu fanoušků, toto album už jim nikdo neodpáře. Začala jím totiž neuvěřitelná série úspěchů, ve které nevěřili ani samotní členové.

Několik hudebníků z ostatních kapel teď bylo požádáno, aby zavzpomínali na své zkušenosti a zážitky s Paramore a jejich debutovým albem. Níže v článku se dozvíte, jak zapůsobila Hayley na zpěvačku Lynn Gynn z PVRIS nebo jak na Paramore vzpomínají Simple Plan. Mezi osmi kapelami nechybí ani zástupci Pierce the Veil, Taking Back Sunday nebo New Found Glory a vy si můžete jejich zážitky přečíst přeložené v celém článku nebo v originálním znění zde.

PVRIS

tumblr_n5brsgIbsS1qzxot2o1_1280Lynn Gynn, zpěvačka PVRIS: Poprvé jsem viděla Paramore s Jimmy Eat World. Bylo mi 12 nebo 13, chodila jsem v té době tak do sedmé nebo osmé třídy. Bylo to v době, kdy jsem začala pronikat do hraní hudby a chtěla jsem se tomu věnovat, ale nikdy jsem neviděla nikoho, kdo by to dělal, vůbec ne ženu a rozhodně ne v tomhle věku. Vzpomínám si, že jsem šla na ten koncert a viděla jsem ji tam pařit a pomyslela jsem si: „Pokud to můžeš dělat ty, můžu taky. Vy taky můžete!“ Od té noci, kdy jsem byla malá sedmačka, jsem si říkala: „Udělám to. Já to dokážu.“ Znám „Franklin“ a „Here We Go Again“. Nikdy jsem se do toho úplně nedostala, ale od té doby jsem v tom byla naplno.

Simple Plan

Simple-Plan-03David Desrosiers, basák Simple Plan: Byli jsme první kapela, která je vzala na turné!

Chuck Comeau, bubeník Simple Plan: Byl to rok 2004. Dostali jsme telefonát od Lyora Cohena, byl to prezident společnosti Atlantic Records. Říkal: „Hej, máme tady mladou kapelu, co se zrovna objevila. Udělali byste nám laskavost a vzali je s sebou na turné? Jmenují se Paramore.“ Nikdy jsme o nich neslyšeli – byli jen zapsaní, nikdy předtím nebyli na turné. Poslali nám pár songů a my na to: ,,Tohle zní skvěle, moc rádi je vezmeme s sebou.“ Bylo jim 16.

David: Já si pamatuji toho bubeníka (Zaca Farro – pozn. překl.), jak ke mně přišel a říká: „Hele, chceš naladit moje bicí?“ protože bicí miluju. Byl tak super. Už v té době naprosto válel a to mu bylo 15. Bylo to úžasné. Jednou se na jejich koncert přišli podívat nějací lidé z MTV a ten basák (Jeremy Davis) se mě zeptal, jestli by si nemohl půjčit mou bezdrátovou kytaru, protože oni měli kabely, ale chtěli udělat takovou tu otočku, kterou ten basák dělal přes záda kytaristy (známý Jeremyho flip). Nechal jsem ho použít mou bezdrátovou kytaru, aby mohl tu otočku udělat pořádně.

Chuck: To album vyšlo jen několik měsíců po tom turné a myslím, že všichni naši fanoušci – všichni fanoušci Simple Plan jsou otevření a rádi slyší novou hudbu a nové kapely. Hned poté jsme s sebou vzali Plain White T´s chvíli před jejich velkým průlomem, takže to bylo cool.

David: Pomohli jsme prorazit spoustě kapel. Hayley už byla velký umělec, i tenkrát.

Chuck: Všichni z nich. Když hráli, fanoušci reagovali. Své první fanoušky získali díky hraní naživo. Stejně jako my, když jsme hráli své první koncerty jako předskokani Sugar Ray, oni byli v té samé pozici. Label přišel za Sugar Ray a požádal je o laskavost…pak jsme předskakovali Bosstones, protože jsme uměli hrát živě. Když vytáhnete ty písničky, děti budou říkat: „Co je to za kapelu? Jaké je jejich CD? Chci si koupit to tričko.“ Takhle se to dělá.

The Wonder Years

soupyDan Campbell, zpěvák The Wonder Years: Na tuhle kapelu máme jasné vzpomínky. Právě jsme s nimi hráli v New Jersey. Když jsme se poprvé dostali na turné s New Found Glory, bylo to proto, že s nimi byli na turné Paramore. Paramore museli letět do Anglie na Reading a Leeds, tak jsme asi týden hráli s New Found Glory. Když to skončilo, jeli jsme domů a kluci z NFG se zeptali: „Co kdybyste přišli na koncert Paramore?“ A jen je potkat a vidět, jak jsou milí a upřímní, bylo úžasné. Tahle kapela je větší než kterákoli kapela, jakou jsem v životě poznal. Hrají turné po arénách. Mají pyrotechniku. Dělají tuhle neuvěřitelnou show a stále jsou to ti nejneuvěřitelnější, pokorní lidé. Hayley je ohnivá koule, úžasná senzace, upřímně ta nejlepší frontwoman ze všech kapel. Ta nejlepší osoba v čele, jakou jsem kdy viděl. Ona je opravdu ta nejlepší z nejlepších.

Pierce the Veil

2e43f9dbe4d74c52d7a719082a039f3dJaime Preciado, basák Pierce the Veil: Pamatuji si, jak jsem jednoho dne, když jsem byl doma, viděl video k jejich úplně prvnímu singlu a pomyslel jsem si: „Tahle kapela je úžasná. Tohle je první kapela s dívkou v čele, která válí.“ A pamatuji si, že poté nastala situace, kdy jste nemohli mít kapelu s frontwoman, kterou by lidé nesrovnávali s Paramore, protože byli vážně tak dobří. Myslím, že vykonali hodně pro to, co dělají a já jsem z nich opravdu nadšený. Je to úžasné.

New Found Glory

tumblr_nrz5w8Wro31rw64h4o1_500Chad Gilbert, kytarista New Found Glory (a snoubenec Hayley Williams): Vzpomínám, jak jsem poprvé slyšel All We Know Is Falling, Jordan (Pundik, frontman NFG) mi to zahrál a mně se to nelíbilo. Dělali jsme na Coming Home a já jsem si říkal: „Co to je? To se mi nelíbí.“ Nakonec jsem do toho dorostl. Dělali jsme Coming Home, jezdili jsme autem po Malibu a Jordan hrál. Teď už se mi to líbí. Spatřil jsem světlo.

Taking Back Sunday

blog_sundayAdam Lazzara, zpěvák Taking Back Sunday: Nemůžu uvěřit tomu, že to album vyšlo před deseti lety. John má historku!

John Nolan, kytarista TBS: Když jsem byl v kapele Straylight Run, bylo to v době, kdy vyšlo jejich první album. Předskakovali na turné, kde jsme byli se Simple Plan. Byli malá dětská kapela. Lidé na ně začali slyšet. Sledovali jsme je a říkali jsme si: „Tihle lidé budou jednou ohromní.“ Za rok byli mnohem větší než my. Samozřejmě, že se to muselo stát! Byli úžasní. Hned od začátku jste mohli říct, že mají někam namířeno. Ty děti měly někam namířeno.

Adam: Dobré hlavy na ramenou.

A Day to Remember

CHAjF7XVIAAun_uKevin Skaff, kytarista A Day to Remember: Koupil jsem tu pohovku, na které na tom přebalu desky sedí. Na tom opravdovém přebalu. Dělám si legraci! Nevlastním tu pohovku; chci tu pohovku. Pravděpodobně je v muzeu Rock Hall. Miluju to album. Poprvé jsem viděl Paramore na turné My American Heart. Cestovali v SUV se svým otcem. Pozvali jsme je, jestli nechtějí jít s námi a My American Heart na party do Minneapolis a oni odpověděli: „Musíme jet na další koncert.“ Pak prostě explodovali. Teď je z nich fenomén, jakým dnes jsou. Je to úžasné a přeji jim jen to nejlepší.

State Champs

state-champs2Derek Discanio, zpěvák State Champs: All We Know Is Falling! To bylo první album, které mě dostalo, pravděpodobně od Paramore, protože to bylo jejich první album. Pamatuji si, jak jsem ho poprvé poslouchal, když jsem byl v Disney Worldu. Vždycky jsem měl v uších sluchátka, když jsem jel na horské dráze v Disney Worldu a poslouchal „Pressure“ a „Whoa“.

Tyler Szalkowski, kytarista State Champs: „Pressure“ byl jednu dobu rozhodně song na mém MySpace.

Derek: „Emergency“ je dodnes stále jednou z mých oblíbených písní. Jsem z nich nadšený. Deset let, to to uteklo!

 

Komentáře ke článku “ All We Know Is Falling slaví a 8 kapel vzpomíná ”

  1. Penelope want to play with you! Start Play: https://xardas.pw?hs=cc5e1d039fc3ec31b9ec06212ec8397b&

    v721q0

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com