Jeremy Davis je v údajném právním sporu se zástupci Paramore

24. 3. 2016 | Autor: | Bez komentářů |

former paramore - by jory lee cordyTroufám si říci, že všichni fanoušci byli koncem minulého roku zaskočeni zprávou, že baskytarista Jeremy Davis odchází z kapely Paramore. Podle oficiálního vyjádření se s Hayley a Taylorem rozešel v dobrém a stávající duo mu popřálo mnoho štěstí v nadcházející kariéře. Co ale údajně (nebudeme tvrdit, že tato novinka je stoprocentně pravdivá, dokud nebude zveřejněna oběma stranami) nebylo dořešeno, jsou právní záležitosti ohledně zisků za působení v kapele.

Podle lokálního deníku The Tennessean se v únoru začala společnost Varoom Whoa, která zastupuje přímo ‚značku‘ Paramore, soudit v otázce toho, jestli byl Jeremy Davis zaměstnancem nebo byznys partnerem Paramore. Z právnického hlediska je v těchto kategoriích velký rozdíl – při uznání partnerem má Jeremy nárok na jinou část honoráře a výdělků za koncertování, než jen jako zaměstnanec. Také by měl podle všeho nárok na část budoucích výnosů.

Podle firmy Varoom Whoa je jediným vlastníkem Paramore Hayley Williams, která jediná sepsala smlouvu s nahrávací společností Atlantic Records, a Taylor York i Jeremy Davis tak byli jejími ‚zaměstnanci‘. Podle obžaloby měli členové ale vnitřní dohodu, kdy se k sobě chovali jako partneři a příjmy Williams byly děleny mezi ostatní. Proti tomuto se v březnu u soudu ohradil přímo Davis, který tvrdí, že kapela Paramore byla založena jako partnerství (partnerská spolupráce). Podle něj si s Hayley a Taylorem vždy dělili veškeré profity stejným dílem bez limitování smlouvou s Atlantic Records. Jeho stranu má podpořit také fakt, že byl zodpovědný za rozhodování, najímání dalších hudebníků, členů crew a technických poradců, kterým byl i on sám.

Spor se podle dostupných informací řeší u soudu v Nashville, v Tennessee. Management stávajících členů Paramore či oni samotní se zatím k případu nevyjádřili. Ačkoliv se jedná o vnitřní spor zástupců kapely a Davise, tématu se samozřejmě chytla mnohá hudební média. Ráda bych zde za paramorefans.cz uvedla, že právnické záležitosti nejsou jednoduché a každý si o situaci může udělat vlastní názor, ale stále platí, že Taylor York, Jeremy Davis a Hayley Williams spolu přestáli mnohé a společnou hudební spolupráci ukončili bez veřejných excesů. Tak na to hned nezapomínejme.

 

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com