Jimmy Eat World vzpomínají na Paramore

31. 10. 2014 | Autor: | Bez komentářů |

635501920430710008-phxdc5-6hon7d6drpg1a6wyshty-originalAmerická hudební skupina Jimmy Eat World, kterou můžete znát díky hitům „The Middle“ nebo „Sweetness“ právě prožívá velký mezník v kariéře. Letos je to přesně deset let od vydání jejich pátého studiového alba „Futures“. Kapela považuje právě toto album za výjimečné a při této příležitosti se rozhodla vyjet na turné a trochu zavzpomínat.

Jimmy Eat World se s Paramore poprvé setkali v roce 2007 na jednom hudebním festivalu. Od té doby pojí obě kapely kromě přátelství také společné zážitky z turné, na které vyrazili hned následující rok. Paramore považují Jimmy Eat World za svou oblíbenou kapelu a velkou inspiraci. Frontman Jim Adkins je zmínil v nedávném rozhovoru:

Máte určité spojení s vašimi fanoušky v N.Y.?

Je to stejné, v jistém smyslu, ale je to tak všude po celém světě. Jsou tu lidé mého věku – lidé, kteří nás viděli hrát ve sklepě v Atlantě – v punkovém domě v Texasu. Pak jsou tu lidé starší než já, jejichž děti je k nám přivedli v době, kdy jim bylo 11 a vyšlo „The Middle“. Teď je jim 22 a jejich rodičům kolem padesátky. Je to zvláštní věc. Pak jsou tu lidé, kteří nás před pěti lety viděli na turné s Paramore a do té doby o nás neslyšeli. A jsou tu lidé, kteří nás včera viděli na YouTube. Určitě máme u lidí nějaké to místečko, měli jsme komerční úspěch v rádiu, ale to už teď opravdu nic neznamená.

 

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com