Hayley Williams promluvila o Fueled By Ramen

1. 3. 2015 | Autor: | Bez komentářů |

fbrAmerické hudební vydavatelství Fueled By Ramen nás provází od samého počátku Paramore. Tato společnost stála už za první deskou „All We Know Is Falling“ a její spolupráce s kapelou stále trvá. Víte ale, jak k tomuto partnerství došlo?

Vydavatelství Fueled By Ramen založil vysokoškolský student John Janick s bubeníkem Vinniem Fiorello (Less Than Jake) v roce 1996. Název společnosti je inspirovaný instantními nudlemi (ramen noodles), které tvořily převážnou část jejich jídelníčku poté, co investovali veškeré své finance do vydávání desek. První úspěch zaznamenalo vydavatelství s kapelou Jimmy Eat World a další úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. Pod labelem Fueled By Ramen se proslavili také Fall Out Boy, Gym Class Heroes, Panic! At the Disco a v neposlední řadě také Paramore. Z novějších přírůstků rozhodně stojí za zmínku fun. nebo Twenty One Pilots. A proč právě Fueled By Ramen? Hayley prozradila redaktorům z buzfeed.com příběh Paramore.

,,Pamatuji si setkání s Johnem v Cheesecake Factory. Byla jsem s naším manažerem Markem a pracovali jsme na nějakých akustických vystoupeních na Taste of Chaos v roce 2005. Mluvili jsme o hudební scéně a kam do ní vidím Paramore zapadat. Byla jsem šťastná, že hovořím s člověkem z vydavatelství, který to chápe. Neviděl mě jako nějakou odpověď na úspěch Avril Lavigne. Vždy rozuměl tomu, čím Paramore byli. Kým jsme byli. Tahle věc znamená pro 15-16ti leté dítě hrozně moc.“

John Janick však vydavatelství opustil a v současné době pracuje jako generální ředitel společnosti Interscope. Od roku 2012 je Fueled By Ramen v rukou Mikea Easterlina.

,,Byla tu spousta změn a vím, že je to v hudebním průmyslu celkem normální, ale nikdy jsme neměli důvod chtít opustit Fueled By Ramen,“ řekla Hayley. ,,Máme rádi tu historii. Vždy věřili v naši vizi budoucnosti a znají naše kořeny. Máme v týmu spoustu lidí, se kterými jsme vyrostli. Máme rádi připomínku toho, odkud pocházíme. Je hezké s některými z těchto lidí sdílet příběhy a říkat: ,,Pamatuješ, když..?“ Nemluvě o tom, že ve FBR skutečně vydali spoustu punk rockových desek a zajistili mnoha dětem zkušenost se scénou. Ať už je nápad punku někoho jiného nebo ne, pro mě skutečnost, že dva punkoví fanoušci vytvořili na vysokoškolské koleji nahrávácí společnost, něco znamená a já jsem hrdá, že jsem toho součástí.“

 

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com