Rozhovor s Hayley a Jeremym

9. 5. 2012 | Autor: | 1 x komentář |

Dnes bylo zveřejněno další interview s Paramore, které zařídily  Tilda a Linnea (@TildaParayeah a @linneadaily). Konkretně odpovídali na otázky Jeremy s Hayley. Všechny dotazy byly zaslány fanoušky na Tumblr těchto dvou slečen, které „followuje“ sama Hayley, a ony vše sepsaly a odeslaly skrz síť Hayles. Opět je rozhovor plný nových informací,  zvířat a osobních poznatků.

 

Vše máte zde s překladem:

Jak se podle tebe za ty roky změnilo tvé vystupování na pódiu? Dala ti pozice hlavní zpěvačky více sebevědomí?
Hayley: Pořád bývám nervózní jako jsem bývala kdysi, ale možná jsem se naučila přenášet tu energii na něco většího. Nejsem moc vysoká, takže to není tak těžké! A ne, řekla bych, že post zpěvačky ze mě udělal méně sebevědomého člověka, zatímco stárnutí a jednoduše stávání se ženou, kterou mám být, díky tomu jsem více spokojená s tím, kým jsem.

Co si myslíte o tom, že se fanoušci Paramore z celého světa střetávají a poznávají se nejen na internetu, ale i osobně a stávají se blízkými přáteli? Jaký máte pocit, když víte, že vy jste jim to umožnili?
Hayley
: Přesně o tomhle jsme mluvili před pár sekundami! Zaprvé, je to úžasné vás všechny vidět s námi růst. Ať už jste tady byli před nebo potom, co jste se dostali na vaši vysněnou vysokou…nebo předtím, než jste se oženili/vdali…nebo potom, co jste odmaturovali. Vidět, jak se všichni navzájem podporujete a vědět, že my jsme součástí vašich životů, to je neskutečné.

Co děláte, když jste bez motivace?
Jeremy: Když se cítím opravdu bez motivace nebo prostě unaveně z toho pobytu doma, daleko od turné a nabitého programu, tak jdu a pročítám si stránky fanoušků nebo koukám na naše stará videa na Youtube. To mi vážně pomáhá.

Jakými třemi slovy byste popsali ‚Pararodinu‘?

Zrovna jsme na tuhle otázku odpovídali jinde, takže řekneme ta stejná slova, abyste věděli, že to je pravda: Nezlomní, kreativní a jedineční.

Podporuji vaši kapelu už od AWKIF a mám pocit, jako bych s vámi vyrůstala. Byl na vás při dospívání vyvíjen nějaký tlak? Myslím tím, že lidé tak nějak očekávají, že každé album bude jiné.

Hayley: Upřímně, rosteme a měníme se každý den. Nejen my tři, ale každý. Kdyby mezi alby nebyl žádný posun, tak bychom sami k sobě nebyli upřímní. Je tady tlak, ale myslím, že spíše jde z naší strany, že se chceme sami zlepšit a snažíme se být lepšími lidmi.

Kdyby se točil film o vašich životních příbězích, kdo by vás hrál a jaké písničky by byly na soundtracku?
Jeremy: Ryan Gosling, s těmi vousy ze ‚Zapisníku jedné lásky‘.
Hayley: Emma Watson…možná by potřebovala proudloužit vlasy…ale moje ofina je teď kraťoučká, takže by to mohlo vyjít.
Hayley a Jeremy: Taylor tady není, takže pro něj někoho vybereme. Mladý Kirk Hammett z Metallicy.

Zvažovali byste vydání alba plného doposud nezveřejněných demo nahrávek?
Hayley
: Po pravdě ne. Kapela zjevně prošla změnami sestavy a nebylo by to fér, použít všechny ty staré písně, které jsme nenahrávali jen my.

Co vás stále žene dál? Proč tohle stále po 7 letech děláte?
Hayley: Je to naše poslání a náš cíl ve světě. Milujeme hraní muziky, miluje hraní muziky pospolu a milujeme hraní muziky pro vás.

Jaký je to pocit, když víte, že vaše hudba zahraňuje lidem životy? Víte vůbec, co pro nás znamenáte?
Jeremy: Je to skvělé. Svým způsobem úžasné, když víte, že když někdo z vašich fanoušků má pocit, že nikoho na světě nemá, ikdyž tam pro něj nemůžeme být fyzicky přítomni, i tak myslí na nás a naši hudbu. Když to jediné pozitivní v životě tech lidí a to jediné, co je drží při životě, je naše muzika, no je to smutné, ale je to zároveň obrovská čest.

Kdybyste byli vy tři posláni do arény v Hladových hrách, kdo by podle vás měl největší šanci vyhrát?

Hayley: Jeremy. Kdyby tady byl Taylor, taky by řekl Jeremyho. Vsadím se, že i Jeremy by řekl Jeremyho.

Hayley, jak ses dostala přes období šikany a co bys vzkázala lidem, kteří jsou šikanováni?
Hayley
: Já jsem ve skutečnosti odešla z veřejné školy na konci 7.třídy. Bylo to na nic! Ale pak jsem začla chodit na mnohem menší, v podstatě soukromou a tam jsem právě potkala kluky. Možná proto se ze mě stal takový šprt…Chodila jsem na takovou malinkou školu plnou super chytrých dětí a pomatenců. Moc normálního se toho při mém dospívání nedělo, ale to je v pohodě. Každý má svůj příběh a já doufám, že toto každý přijme dostatečně brzo. Jen proto, že pro někoho je něco správné, neznamená to, že je to správné i pro vás. Víc cool je být sám sebou.

Který verš z tvé tvorby je tvůj nejoblíbenější?
Hayley: Wow. Těžká otázka. Vždycky se mi líbílo „your anger, your anchor…but I’ll sail much further on“ ze druhé sloky „Renegade“. Mnoho textů, co jsem napsala pro novou desku, jsou po dlouhé době jedny z mých nejoblíbenějších. Ale ty vám zatím prozradit nemůžu!

Nějaká rada pro mladé muzikanty, kteří chtějí prorazit?
Jeremy
: V hudebním průmyslu i všude jinde je mnoho lidí, kteří vám řeknou, že to nezvládnete prostě proto, že se vám zatím nedařilo, ale mám pocit, že každý může dělat, co chce, když se soustředí, zůstane zanícen a oddán té věci.

Kdybyste mohli nové album popsat jako kombinaci dvou zvířat, která by to byla?
Hayley: Jakékoliv zvíře od Lisy Frank (pozn. americká umělkyně známá pro své roztomilé kresby (nálepky, trička a další) zvířatek, zejména určené pro malé holčičky) a čtverzubce (japonská jedovatá ryba, při správné přípravě jedna z největších pochoutek).

Jak byste reagovali, kdyby se z Taylora najednou stala ryba?
Hayley: Čtverzubec?

Které písně Paramore jsou vaše nejoblíbenější?
Jeremy: Daydreaming.

Existuje kapela s názvem „Oholená hlava Natalie Portman“. Kdybyste museli pojmenovat kapelu po sobě, co byste vybrali a proč?
Jeremy: „Tvář Hayley Williams s mezerou mezi zuby“.

Kdyby se kapela nejmenovala Paramore, jaký by měla název?
Hayley: To ani nechci vědět!

Skrz lásku k Paramore jsme našla několik skvělých přátel. Zajímá mě, jestli se někdo, koho jste potkali na koncertě nebo na internetu ve fan clubu, stal vaším dobrým kamarádem?
Hayley: Rozhodně! Na koncertech jsme se hodně skamarádili. Například mou kamarádku Dakotu jsem poznala na Warped Tour.

Kdybyste mohli být zvířetem, které by to bylo?
Hayley: Jeremy zrovna odešel, takže to převezmu já…Zrovna nedávno jsem zjistila, že narvalové jsou skutečná zvířata a ne jen mýtická stvoření. Takže je to jednoduché. Byla bych narval…jednorožec moře.

Jak jste přišli na nápad se znakem „3 bars“/tří pruhů pro Paramore?
Hayley: Chtěli jsme něco, co symbolizuje nynější pocit bezpečí a co také zahrnuje naši oddanost. Ty „pruhy“ jsou negativním prostorem (viditelným jen protože jsou dokola ohraničeny), protože to ohraničení symbolizuje naši rodinu na turné a rodinu, kterou tvoří naši fanoušci. Vy nás v podstatě „tvoříte“.

Jelikož nejste na turné, chtěla bych vědět, co je na něm „to špatné“. Vše má dvě strany, chceme vědět, jestli mají i turné tu špatnou?
Hayley: Jasné je, že nám opravdu moc chybí naše rodiny. Taky jsou tu maličkosti, jako že nemůžete mít váš šampón a krémy a ostatní věci pořád v jedné malé taštičce…a mít svůj důvěrně známý vlastní prostor…to mi vždycky chybí.

Při natáčení kterého videa byla největší legrace?
Hayley: Točit videoklip k „Monster“ bylo zábavné. Ty výbuchy byly úžasné a plutí ve velké nádrži plné teplé vody bylo to nejlepší na konec.

Proč na každém koncertě zvete lidi na pódium?
Hayley: Moc lidí to neví, ale jednou mě vytáhli na pódium, v mém rodném městě na Nickelodeon show. Myslím, že mi bylo sedm. Můj tým prohrál, takže nás obhodili slizem…a i tak je to jedna z nejlepších vzpomínek, co mám na vyrůstání v 90.letech. Vzpomínky tvoří náš život. Zážitky, které si s sebou odnášíme a lidé, které máme v paměti, to nás může formovat. Jít na koncert vaší oblíbené kapely je samo o sobě dost zapamatovatelné, ale být skutečně součástí, to může opravdu změnit to,  jak si pamatujete určitý den v určitém roce vašeho života. Rádi dáváme tu příležitost utvářet vzpomínky s lidmi, které bychom jinak možná ani nepotkali.

Kdybyste museli uspořádat koncert, kde byste mohli zahrát jen tři písně, které by to byly a proč?
Hayley: O jéje. Doufám, že se mnou budou kluci souhlasit: „Misery Business“, „Daydreaming“ a „Misguided Ghosts“.

Mnoho lidí se také ptalo na tyto otázky:
Hayley, která byla tvá nejoblíbenější barva?
Hayley: Ta při „CrushCrushCrush“!

Jak to jde s novým albem?
Hayley: Nahrávat tohle album bude zábava. Nemůžu ani uvěřit tomu, jak moc mám ty písničky ráda. A opravdu se těšíme na to, že budeme moci zveřejňovat příspěvky/fotky ze studia a udržovat vás tak v obraze.

Největší inspirace?
Hayley: Má rodina.

 

Komentáře ke článku “ Rozhovor s Hayley a Jeremym ”

  1. Kmec

    faaaakt fajny rozhovor!! 🙂

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com