Hayley pro The Irish Times

27. 8. 2013 | Autor: | 1 x komentář |

Jen pár dní chybí do další cesty Paramore za oceán, a to konkrétně v rámci podzimního evropského turné. Při něm navštíví zejména Velkou Británii a Německo, ale také Francii, Nizozemí nebo Švýcarsko. Vše ale odstartují v O2 aréně v irském Dublinu již 2.září a právě z této země byl zveřejněn nový rozhovor. Hayley Williams v něm odpovídala na otázky fanoušků z Irska pro deník The Irish Times. Krátce tak pohovořila o speciální plavbě PARAHOY, jejím novém účesu nebo co bere jako největší dosavadní milník v kariéře kapely.

Celé interview naleznete na stránkách magazínu, překlad  se objeví je dostupný v tomto článku.

Chtěla bych vědět, co ovlivnilo a inspirovalo kapelu k jejímu novému směru, protože se velmi změnil.
Řekla bych, že zejména čas. Od poslední desky uběhla celkem dlouhá doba. Jako přátelé jsme toho během ní spoustu prožili, což jednoduše změnilo náš vkus a doufejme, že i stupeň dovedností. Vždy se chceme zlepšit ve hraní i ve psaní. Mě osobně inspirovala hlavně Nová vlna, muzika z 80.let, a milion dalších kapel, které bych měla jmenovat, když se řekne Nová vlna. Je to vážně dobrá punk rocková a rocková muzika.

Dočasný odchod Jeremyho Davise vás inspirovalo na albu All We Know Is Falling. Odráží se odchod Zaca a Joshe v některé z písní?
Řekla bych, že ano, ale mnohem méně než to bylo u Jeremyho. Chtěla jsem si být jistá, že nenapíšu nějakou super-zahořklou píseň nebo album popisující do detailu kapelu. Nechtěla jsem o tom odchodu mluvit. Hodně lidí to nepochopí, protože ne každý je v kapele. Takovou desku jsme nahráli a byla to Brand New Eyes, od začátku do konce o Paramore. Nechtěla jsem v tom pokračovat. Nové album je zejména o nás třech, o našich životech, společných i samostatných zážitcích.

Jaké to je být jedinou dívkou v kapele?
Je to zábava. Ikdyž mi moje holky chybí. Je to vážně těžké se skamarádit, když jste pořád na turné, takže kluci jsou jako mí bratři. Společně jsme vyrostli a jsou to opravdu mí nejlepší přátelé.

Ohlásili jste na březen 4-denní plavbu s vašimi fanoušky nazvanou Parahoy!. Jak vás to napadlo?
Chtěli jsme udělat něco nezvyklého a vzrušujícího, do čeho se budou moci fanoušci vážně pustit a co bude osobnější. Šílené. Celý ten nápad – my na lodi s bandou fanoušků zní trochu bláznivě a hodně zábavně. Mělo by to být super.

Co pro vás prozatím bylo největším milníkem ve vaší kariéře?
Upřímně bych řekla, že tvorba tohoto alba. Je to deska, kterou jsme nikdy nemuseli třeba vytvořit, kdybychom se neprodrali skrz ty těžké časy, co jsme jako Paramore zažívali. Jsme vážně hrdí. Pro nás je milníkem rozhodně nové album. Milujeme ho.

Jak dokážeš udržovat své vlasy v tak dobrém stavu?
Nebarvím si je tak často, jak bych vážně měla a používám opravdu kvalitní přípravky, co neobsahují mnoho chemikálií. Zkouším používat věci, které mi neškodí a neškodí ani životnímu prostředí. Nedávno jsem se nechala ostříhat a to je pro vaše vlasy vždycky dobré. Zůstávají tak jemné.

Můžu se tě Hayley zeptat, nebude ti chybět ten pocit házení hlavou s dlouhými vlasy, když máš teď krátké?
Není to o vlasech, ale o srdci.

Co máš na Irsku nejradši?
Mám ráda zdejší lidi, historii a miluju zdejší koncerty. Ty jsou vždy naprosto šílené. Pokaždé, když dav křičí a ječí, zní to jako válečný pokřik. Je to ten nejhlasitější, nejagresivnější a nejvíc vzrušující zvuk, co kapela může kdy slyšet, když je na pódiu, takže se moc moc těšíme na návrat a na show, kterou chystáme pro lidi, na které se vážně těšíme.

 

 

Komentáře ke článku “ Hayley pro The Irish Times ”

  1. Mishule

    A to Německo je velmi důležité 😀

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com