Hayley napsala příspěvek o feminismu

26. 6. 2015 | Autor: | Bez komentářů |

HayleyWilliamsParamoreTOX230211

Jak už je o Hayley známo, tráví na internetu hodně času pročítáním Twitteru a různých komentářů. Jeden takový komentář ji v nedávné době rozezlil natolik, že se k němu rozhodla vyjádřit prostřednictvím svého Tumblr. Hayley se v příspěvku vyjadřuje k tématu feminismu a objasňuje své staré texty z písně Misery Business, kterým bývá často přisuzován jiný význam. Na závěr také slíbila, že se brzy vrátí s novým článkem, ve kterém shrne éru eponymního alba a turné Writing The Future.

Příspěvek z 31. května najdete přeložený níže.

Dneska jsem četla pár komentářů o tom, jak můžu nebýt feministka nebo jestli jsem nebo nejsem „dobrá“ feministka. Abych reagovala konkrétně na jeden z těchto komentářů, řeknu následující: Misery Business není text, se kterým bych se jako 26letá žena ztotožnila. Nevztahoval se na mě velmi dlouho. Ta slova jsem napsala, když mi bylo 17…připouštím, že z velmi omezené perspektivy. Opravdu to nebylo myšleno jako nějaké velké filozofické prohlášení o něčem. Doslova to byla stránka z mého deníku o jediné chvíli, kterou jsem jako středoškolačka zažila.

…a to je ta vtipná část o dospívání v kapele s jakoukoli úrovní úspěšnosti. Lidé stále mají můj deník. Minulost a současnost. Všechno dobré A všechno zlé a trapné!

Ale já se nestydím. Jediná věc, za kterou jsem vděčná víc než cokoli jiného, je to, že mě všechny mé zkušenosti – včetně mých chyb – formovaly a udělaly ze mě někoho, kým jsem raději. V písních a v životě. Vždy je trochu stresující vás pozvat s námi na cestu, ale když o tom přemýšlím s odstupem…je to v první řadě pocta, že to někoho zajímá.

Na závěr. Jsem 26letá osoba. A ano, hrdá feministka. Jen možná ne dokonalá?

Díky za přečtení.

(ps, brzy se vrátím, abych napsala příspěvek o éře našeho alba a o Writing The Future…brzy)

 

  Přidej komentář

Pokud chcete mít vedle komentáře vlastní ikonku - avatar, nahrajte ji na Gravatar.com